Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Σε απόγνωση οι αμπελοκαλλιεργητές

Αδιάθετοι κινδυνεύουν να μείνουν περίπου 10.000 τόνοι σταφυλιού στην επαρχία Τυρνάβου, καθώς οι οινοποιοί αρνούνται να δεσμευτούν για το ύψος των ποσοτήτων που θ' απορροφήσουν. Εκατοντάδες αμπελοκαλλιεργητές του Τυρνάβου, βλέποντας ότι η φετινή τους σοδειά μπορεί να μην πουληθεί ή στην καλύτερη περίπτωση να πουληθεί σε τιμές που δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος παραγωγής, βρίσκονται, πλέον, σε απόγνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Οινοποιείο Τυρνάβου αποφάσισε φέτος ν' αγοράσει τα σταφύλια σε τιμές που είναι μέχρι και 8% χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι. Επίσης, οι ιδιώτες οινοποιοί που προμηθεύονται σταφύλια από την επαρχία Τυρνάβου εκβιάζουν ώστε η τιμή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 0,35 ευρώ που θ' αγοράσει το οινοποιείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι αμπελοκαλλιεργητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα διάθεσης της φετινής τους παραγωγής, στη χώρα μας γίνεται αθρόα εισαγωγή φθηνού κρασιού από χώρες της Λατινικής Αμερικής, το οποίο όπως καταγγέλλουν οι παραγωγοί πωλείται χωρίς να υπάρχει ένδειξη προέλευσης στη φιάλη!

Οι αμπελοκαλλιεργητές καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ν' αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει όλα τ' αναγκαία μέτρα για τη στήριξη της καλλιέργειες. Διαμηνύουν δε ότι σε περίπτωση που δεν το κάνει αυτό, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι τη δικαίωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ