Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Πάρτε μέτρα για τη Μαγνησία

Πολλά και οξυμένα τα προβλήματα των μικρομεσαίων στρωμάτων και στο Νομό Μαγνησίας, απαιτούν άμεσα λύσεις

«Ο θησαυρός ήταν άνθρακας». Με αυτή τη φράση χαρακτηρίζουν τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για σημαντικά οφέλη από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας σε Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομίας, Απασχόλησης και Τουρισμού.

Η Ερώτηση αναφέρεται στα οικονομικά προβλήματα των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου στο Νομό Μαγνησίας. Οπως τονίζουν οι δύο βουλευτές, «στη Μαγνησία που υπολογίζονταν ότι θα είχαμε - λόγω των προκριματικών αγώνων - πάνω από 3.500 επισκέπτες, έχουμε σημαντική μείωση σε σχέση με τις τουριστικές περιόδους των προηγούμενων χρόνων. Η αντιαναπτυξιακή πολιτική των έως τώρα κυβερνήσεων που επί 20 και πλέον χρόνια έστρεψε τις τουριστικές περιοχές, ιδιαίτερα τις νησιωτικές, στην εγκατάλειψη της αγροτικής οικονομίας, σε συνδυασμό με το χτύπημα της μεταποίησης από την πολιτική της ελεύθερης αγοράς, του Μάαστριχτ και της μονόπλευρης λιτότητας, έχει οδηγήσει τα πλατιά στρώματα σε πλήρη απόγνωση».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι η αγορά του Βόλου, αλλά και των βορείων Σποράδων «στενάζει από τις υποχρεώσεις και την αναδουλειά», οι αγρότες είναι καταχρεωμένοι, η ανεργία έχει πάρει χαρακτηριστικά «κοινωνικής συμφοράς». Κοντά σε όλα αυτά, νέα λαϊκά στρώματα οδηγούνται καθημερινά στη φτώχεια λόγω του κόστους ζωής, ενώ ο εσωτερικός, λαϊκός κυρίως τουρισμός, έπεσε κατακόρυφα.

Οι υπουργοί ερωτώνται: «Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την οικονομική ανακούφιση των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου που έχουν πληγεί και βρίσκονται σε δεινή θέση και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ