Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σκοπιμότητες επέβαλαν τη δίκη του «ΕΛΑ»

Για πολιτικές σκοπιμότητες που επέβαλαν τη δίκη του «ΕΛΑ», μίλησε χτες στο δικαστήριο ο Δ. Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης της Ειρ. Αθανασάκη. Οι σκοπιμότητες φαίνονται καθαρά στο ίδιο το παραπεμπτικό βούλευμα, είπε ο συνήγορος της Ε. Αθανασάκη, καθώς την Σ. Κυριακίδου από κατηγορούμενη τη μετέτρεψε σε μάρτυρα κατηγορίας, γιατί, εκτός από την κατάθεσή της, δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο εις βάρος των κατηγορουμένων.

Σχετικά με την τρομοκρατία, ο Δ. Τσοβόλας ανέφερε ότι η κύρια μορφή τρομοκρατίας είναι αυτή που ασκούν σε παγκόσμιο επίπεδο οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν μετατρέψει σε υποχείριό τους την Ευρωπαϊκή Ενωση, για να προωθήσουν τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Η τρομοκρατία είναι μια βολική έννοια για να νομιμοποιούν οι ΗΠΑ τις επεμβάσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, είπε ο Δ. Τσοβόλας, έπρεπε να κατασκευαστεί και στην Ελλάδα μια δίκη για τον ΕΛΑ, που να έχει οπωσδήποτε και μια γυναίκα κατηγορούμενη. Ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος της Ειρ. Αθανασάκη και αναφέρθηκε στην προσέγγισή της από τον Ελληνοαμερικανό Περάκη και την άρνησή της να συνεργαστεί.

Από το δικαστήριο ζήτησε να προσεγγίσει την αλήθεια με βάση το Ποινικό Δίκαιο, να δει τις κραυγαλέες αντιφάσεις στις διαδοχικές καταθέσεις της Σ. Κυριακίδου και αναρωτήθηκε, αν το δικαστήριο δεχτεί να παραβιάζονται με τόσο χοντροκομμένο τρόπο οι κανόνες της λογικής και τα δεδομένα της κοινής εμπειρίας, ενώ κατέληξε πως αν το δικαστήριο βγάλει καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να παραιτηθούμε όλοι από κάθε προσπάθεια για βελτίωση της κοινωνίας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ