Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΖ ΣΤΟ ΚΑΑΠ ΒΟΥΛΑΣ
«Οραμα» μακριά απ' τις ανάγκες των αναπήρων

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού το Μάη 2004, στην ακτή της Βούλας, όταν εξήγγειλε την ανάπλασή της

Eurokinissi

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού το Μάη 2004, στην ακτή της Βούλας, όταν εξήγγειλε την ανάπλασή της
Μακριά απ' τις μεγάλες ανάγκες των παιδιών με αναπηρίες βρίσκεται το «όραμα Καραμανλή», όπως παρουσιάστηκε η οργανωμένη ακτή για κολύμβηση των ανάπηρων παιδιών στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων (ΚΑΑΠ) της Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ). Η «ΠΙΚ ΠΛΑΖ», όπως ονομάζεται η ακτή, εγκαινιάστηκε χτες και ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Κωνσταντόπουλος μίλησε για «επίγειο παράδεισο» των παιδιών.

Ωστόσο όμως, αυτός ο επίγειος παράδεισος υποφέρει απ' τα χρόνια προβλήματα των μονάδων για ανάπηρα παιδιά. Το θύμισαν, άλλωστε, οι εργαζόμενοι με το πανό που είχαν αναρτήσει στην είσοδο του ΚΑΑΠ και το υπόμνημα που παρέδωσαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Απαιτούμε άμεσες προσλήψεις και καταβολή των δεδουλευμένων», έγραφε το πανό τους. «Το κέντρο δεν μπορεί να προσφέρει το έργο που πρέπει, λόγω των ελλείψεων σε γιατρούς και υπόλοιπο προσωπικό», είπε στο «Ρ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Π. Βλαχοδήμος. Είκοσι παιδιά του Δημοτικού και 12 του Νηπιαγωγείου στεγάζονται σε ένα τελείως ακατάλληλο κτίριο», λέει ο Σ. Γιαννέλος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού. Η δικαιολογία που προβάλλουν είναι η έλλειψη οικοπέδου, σε ένα χώρο 250 στρεμμάτων!

Οι εργαζόμενοι ζητούν την επίσπευση της έγκρισης του νέου οργανισμού, ικανοποιητική χρηματοδότηση του ιδρύματος, μισθούς που να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα δεδομένα, πληρωμή των δεδουλευμένων και αναβάθμιση και αξιοποίηση του μεγάλου και ωραίου χώρου για την εγκατάσταση και σύγχρονη λειτουργία πολλών υπηρεσιών Πρόνοιας.

«Οι εργαζόμενοι εδώ δίνουν και την ψυχή τους για να μη λείπει τίποτα στα παιδιά, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία», είπε η φυσικοθεραπεύτρια του σχολείου, Α. Ασπρέα.

Το «όραμα Καραμανλή», λοιπόν, δεν εκπλήρωσε ούτε τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο νυν πρωθυπουργός, όταν επισκέφτηκε το ΚΑΑΠ ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (3/12/2003) και έλεγε ότι θα καλύψει τα κενά του προσωπικού, όπως παιδιάτρου, ψυχολόγου και παιδονευρολόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ