Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Αντίο», μπαρμπα-Σωκράτη

«Εφυγε» ο κομμουνιστής αγωνιστής της αγροτιάς από το Ζάρκο Τρικάλων

Για το τελευταίο του ταξίδι έφυγε, σε ηλικία 75 χρονών, ο κομμουνιστής - αγωνιστής Σωκράτης Τσιοτινός, από το Ζάρκο Τρικάλων. Η μορφή του μπαρμπα-Σωκράτη, όπως τον αποκαλούσαν, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όσων έζησαν τα μπλόκα των αγροτών. Δε θα τον ξεχάσουν, όταν βρισκόταν μαζί με τους συναγωνιστές του πάνω στο τρακτέρ αντιμέτωπος με τις αστυνομικές δυνάμεις, διεκδικώντας με απαράμιλλο θάρρος το δίκιο του αγρότη. Αυτό που υπερασπίστηκε και μέσα στα δικαστήρια, από το εδώλιο του κατηγορουμένου, όπου πολλές φορές κάθισε και καταδικάστηκε επειδή συμμετείχε στους αγροτικούς αγώνες. Η μοναδική φορά που δε θα μπορέσει να μιλήσει, με το δικό του γλαφυρό τρόπο και το πηγαίο χιούμορ του, για το δίκιο του αγρότη θα είναι σ' ένα νέο αγροτοδικείο, όπου επρόκειτο να δικαστεί, σε λίγες μέρες, στις 9 Οκτώβρη, για τη συμμετοχή του στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

Η αγωνιστική δράση του Σωκράτη Τσιοτινού στα μπλόκα της αγροτιάς ήταν συνέχεια αυτής που είχε αναπτύξει από τα νεανικά του χρόνια, όταν από παιδί ακόμα, ως αετόπουλο είχε το χρέος του αγγελιοφόρου στον ΕΛΑΣ, καθώς και στα επόμενα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο Σωκράτης Τσιοτινός, για πολλά χρόνια διατέλεσε γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Ζάρκου Τρικάλων του ΚΚΕ, καθώς και μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Φαρκαδόνας του Κόμματος.

Η κηδεία του έγινε την Τρίτη στο Ζάρκο Τρικάλων, παρουσία των συγγενών του, πολλών φίλων και συντρόφων, ανάμεσά τους παραβρίσκονταν αντιπροσωπεία της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, καθώς και συναγωνιστές του από την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ