Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαγορεύτηκε η αλιεία στην Κορώνεια

Απαγορεύεται η αλιεία, καθώς και η βόσκηση περιμετρικά της λίμνης Κορώνειας, ενώ συνιστάται στους πολίτες και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά να μην προσεγγίζουν στην περίμετρο της λίμνης.

Αυτό αποφάσισε χτες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία με θέμα την κατάσταση της χλωρίδας και πανίδας στο οικοσύστημα της Κορώνειας, όπου τις τελευταίες μέρες χιλιάδες νεκρά πουλιά δημιουργούν ένα θλιβερό τάπητα στα νερά και στις όχθες της λίμνης. Οσον αφορά τον εντοπισμό του αιτιολογικού παράγοντα των θανάτων των πουλιών ανακοινώθηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργαστηριακές εξετάσεις, επειδή οι περισσότερες είναι χρονοβόρες. Πιθανά σήμερα να υπάρξει κάποια σχετική ανακοίνωση από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Με βάση τους μέχρι τώρα υπολογισμούς που γίνονται από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης, το σύνολο των νεκρών πουλιών τον τελευταίο μήνα ανέρχεται από 16.000 μέχρι 25.000. Περιμετρικά της λίμνης βρέθηκαν 30 είδη νεκρών πουλιών, υδρόβιων και παρυδάτιων, ενώ αρκετά από αυτά ανήκουν σε απειλούμενες και σπάνιες οικογένειες πτηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ