Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
Ερμαια του Αγούδημου!

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας είναι από το περασμένο Σάββατο τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με άμεση και οδυνηρή συνέπεια τον αποκλεισμό τους από την Αθήνα, σε μια περίοδο, μάλιστα, που η τουριστική κίνηση συνεχίζεται. Ο αποκλεισμός των τριών νησιών - Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος - ξεκίνησε, καθώς, μετά από την απόσυρση του μοναδικού πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο, το «JET FERRY» του γνωστού εφοπλιστή Αγούδημου, ύστερα από βλάβη που υπέστη, η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν το αντικατέστησε με ισοδύναμο πλοίο, ως όφειλε σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Αποτέλεσμα αυτού του αποκλεισμού είναι να σταματήσει η κίνηση προσώπων και εμπορευμάτων από και προς την Αθήνα, με σοβαρές συνέπειες στην τροφοδοσία και γενικότερα στην οικονομία των νησιών.

Οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, αντιδρώντας έντονα στη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Αγιο Κωνσταντίνο, προειδοποιούν την πλοιοκτήτρια εταιρεία ότι αν δε δρομολογήσει άμεσα πλοίο για τη μετακίνησή τους θα διεκδικήσουν, μέσω δικαστικής οδού, αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη από κάθε ζημιά που έχουν υποστεί ή που πρόκειται να υποστούν.

Με επιστολές που έστειλαν οι δήμοι, αλλά και πολλοί φορείς των νησιών στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απαιτούν την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για την επίλυση του προβλήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογα προβλήματα σχετικά με τις συγκοινωνίες παρουσιάζονται συνεχώς στις Βόρειες Σποράδες, εξαιτίας της ασύδοτης δράσης των εφοπλιστών, που, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, κάνουν ό,τι θέλουν, προσαρμόζοντας τα δρομολόγια των πλοίων στα δικά τους συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ