Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ - ΗΠΑ
«Θερίζουν» οι θεομηνίες

Πολλές οι καταστροφές στην Αϊτή

Associated Press

Πολλές οι καταστροφές στην Αϊτή
ΠΟΡΤ-Ο-ΠΡΕΝΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Συνεχίζουν το μακάβριο έργο καταμέτρησης των νεκρών οι αρχές στην Αϊτή και τη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, όπου στους 90 εκτινάσσεται ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας «Τζίνι».

Η «Τζίνι» «χτύπησε» την Κυριακή την Αϊτή, προκαλώντας το θάνατο 29 ατόμων, 380 τραυματίστηκαν και ακόμη 150 αγνοούνται, ενώ το λιγότερο δραματική είναι η κατάσταση των πληγέντων.

Η τροπική καταιγίδα «Τζίνι» προκάλεσε μαζικές πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές έχει υποστεί η πόλη Γκονάιβες και οι παρακείμενες περιοχές. Εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, άνθρωποι έχουν μείνει δίχως στέγη, σοδειές και καλλιέργειες έχουν καταστραφεί.

Στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Πουέρτο Ρίκο έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά εννέα άνθρωποι. Η νέα τραγωδία που «επιφύλαξε» στην Αϊτή η τροπική καταιγίδα «Τζίνι» ήρθε μόλις τέσσερις μήνες αφότου εκτεταμένες πλημμύρες στα σύνορα της χώρας με τη Δομινικανή Δημοκρατία προκάλεσαν το θάνατο 3.000 ανθρώπων.

Εν τω μεταξύ, ένας άνθρωπος που έχασε τη ζωή του το Σαββατοκύριακο στα ανοιχτά του Λονγκ Αϊλαντ, κοντά στη Νέα Υόρκη, ήταν το 108ο θύμα του κυκλώνα «Ιβάν» που σάρωσε την Καραϊβική και τις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που πέρασε. Η ουρά του κυκλώνα «Ιβάν» διαλύθηκε στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών το πρωί της Κυριακής, έπειτα από δώδεκα ημέρες καταστροφών στην Καραϊβική και τις νότιες αμερικανικές ακτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ