Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Χάβελ στο γνωστό ρόλο του

Τώρα αναλαμβάνει την ...προώθηση της δημοκρατίας στην Κούβα!!!

ΠΡΑΓΑ.-

Αξιος ο «μισθός» και οι «τιμές» που έχουν αποδοθεί κατά καιρούς στον «μέγα αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» πρώην Πρόεδρο της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ, αφού για άλλη μία φορά με «απόλυτη επιτυχία» διεκπεραίωσε τις υποχρεώσεις του, «προειδοποιώντας» τους αντιπροσώπους της Συνδιάσκεψης για την «Προώθηση της Δημοκρατίας στην Κούβα» να είναι έτοιμοι για την «αλλαγή της κατάστασης στην Κούβα, αφού το τέλος της δικτατορίας του Φιντέλ έρχεται λίαν συντόμως»!

Ποιους προειδοποιούσε ο Χάβελ, τονίζοντας μάλιστα ότι θα πρέπει να εμπνευστούν από την εμπειρία και όσα έλαβαν χώρα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης; Τους αντιφρονούντες στην Κούβα και φυσικά τους αντιπροσώπους που έλαβαν μέρος στη «διεθνή συνδιάσκεψη», που διοργανώθηκε από τη «Διεθνή Επιτροπή για τη Δημοκρατία στην Κούβα», που ιδρύθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου από τον ίδιο το Χάβελ, κατόπιν φυσικά άνωθεν εντολών, και όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που δίνουν τις εντολές. Εξάλλου, εάν κανείς ανατρέξει στην ιστοσελίδα της «Διεθνούς Επιτροπής» θα δει ότι εξέχοντα μέλη της, εκτός του Χάβελ, είναι ένας ακόμη «μέγας αγωνιστής», Ούγγρος αυτή τη φορά, ο Αρπαντ Γκοντς, ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Φιλίπ Ντιμιτρόφ, η σύζυγος του Ζαχάροφ Ελενα Μπόνερ, ο Περουβιανός συγγραφέας Βάργκας Γιόσα και φυσικά η πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Μαντλίν Ολμπράιτ!

Το παρόν στη Συνδιάσκεψη έδωσαν και άλλα γνωστά «στελέχη», όπως ο πρώην Πρόεδρος της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ - μπορούσε ένα λείπει ένας από τους πρωτεργάτες της διεθνούς εκστρατείας υπονόμευσης και ανατροπής της επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας. Αλλά και ο πρώην ο Πρόεδρος της Χιλής, Πατρίτσιο Αϊλουίν, της Ουρουγουάης Λουίς Αμπέρτο Λακάλε και της Κόστα Ρίκα Αλμπέρτο Μόνγκε, όλοι με εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό όσον αφορά την καταλήστευση και καταπίεση των λαών τους. Εξάλλου, το μοντελάκι αυτό προωθούν...

Μολονότι είναι δεδομένο, δε βλάπτει η υπενθύμιση Κουβανού διπλωμάτη προς το BBC ότι «ουσιαστικά είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ που βρίσκονται πίσω τόσο από τη Διεθνή Επιτροπή όσο και από τη Διεθνή Διάσκεψη»... Η Διάσκεψη αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανατροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ