Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Τέσσερις υπόπτους, με βάση το άρθρο 41 του αντιτρομοκρατικού νόμου και την κατηγορία της «προετοιμασίας τρομοκρατικής ενέργειας», συνέλαβε η βρετανική αστυνομία, μετά την καταγγελία της εφημερίδας «News of the World» ότι προσπάθησαν να αγοράσουν ραδιενεργά υλικά για την κατασκευή «βρώμικης βόμβας».

ΚΙΝΣΑΣΑ.- Φρουροί αδαμαντωρυχείων στη ΛΔ Κονγκό δολοφόνησαν, λιθοβόλησαν και πυρπόλησαν ζωντανά τριάντα άτομα, ανάμεσά τους 15-19 ορφανά παιδιά και εφήβους που ζουν στους δρόμους, όταν πλήθος επιχείρησε να λεηλατήσει το ορυχείο.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ - Ν. ΥΟΡΚΗ.- Οι ινδονησιακές δυνάμεις ασφαλείας βασανίζουν συστηματικά κρατούμενους που υποπτεύονται πως συνεργάζονται με τους αυτονομιστές της (πλούσιας σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο) επαρχίας Ατσεχ, κατά έκθεση του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

ΤΟΚΙΟ.- Σε ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό προχώρησε χτες ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιουνισίρο Κοϊζούμι, επιχειρώντας να δείξει πως θα προωθήσει την ατζέντα «μεταρρυθμίσεων».

ΚΑΜΠΕΡΑ.- Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ υπόσχεται «σαν μεθυσμένος ναύτης» αύξηση κοινωνικών δαπανών για να εξασφαλίσει ψήφους στις εκλογές της 9ης Οκτώβρη, δήλωσε χτες ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων «Εργατικών», Μαρκ Λέιθαμ. Ο Χάουαρντ υπόσχεται 3,5 δισ. ευρώ για την εκπαίδευση, την υγεία, την περίθαλψη παιδιών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.- Ο επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Χαβιέ Σολάνα, προσφέρθηκε χτες να «βοηθήσει» στην επίλυση των μεθοριακών διενέξεων Κροατίας - Σλοβενίας.

ΧΑΓΗ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Ο Αμγιάντ Φαρούκι, «στέλεχος της αλ Κάιντα», σκοτώθηκε το Σαββατοκύριακο στο Πακιστάν, πράγμα που «χαιρέτισε» από την Ολλανδία όπου βρίσκεται ο Πακιστανός στρατηγός /πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ. Στην Ουάνα, χθες, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από επίθεση αγνώστων με ρουκέτες.

ΝΤΑΚΑ.- Η κακοκαιρία κόστισε χθες άλλες 7 ζωές στο Μπανγκλαντές, όταν κεραυνός έπληξε τη στέγη από λαμαρίνες ενός κτίσματος όπου είχαν καταφύγει 25 άνθρωποι για να προστατευτούν.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.- Πέντε εργάτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν, όταν, από άγνωστη ακόμη αιτία, κατέρρευσε τμήμα υπό ανέγερση τοίχου σε νέο τερματικό σταθμό στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΤΖΕΝΤΑ.- Ενας Γάλλος υπήκοος δολοφονήθηκε από αγνώστους, ενώ έμπαινε στο αυτοκίνητό του σε χώρο στάθμευσης έξω από διανυκτερεύον σούπερ μάρκετ. Πηγές των σαουδαραβικών αρχών μιλούν για «κοινά με προηγούμενες επιθέσεις της αλ Κάιντα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική απαγωγή εργαζομένων (2006-06-22 00:00:00.0)
Μακελειό στη Χανγκού (2006-02-10 00:00:00.0)
Μετ' εμποδίων το σύνταγμα (2005-07-22 00:00:00.0)
«Περίεργο» λουτρό αίματος (2005-07-19 00:00:00.0)
Στόχος η ιρακινή αστυνομία (2005-04-15 00:00:00.0)
Νέο ξέσπασμα βίας (1999-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ