Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τιμά τους... «επενδυτές» της ΧΡΩΠΕΙ

Οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους του Πειραιά προκαλεί η φιέστα που έχει προγραμματίσει για σήμερα ο πρόεδρος του Γ' Διαμερίσματος, με τη συνενοχή βέβαια του δημάρχου Χρ. Αγραπίδη, για να εγκαινιάσει δήθεν την αναμορφωμένη πλατεία Γεωργίου Καραϊσκάκη, στο Ν. Φάληρο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της φιέστας θα αποδοθούν έπαινοι και τιμές προς τους χορηγούς της εκδήλωσης, τις εταιρίες «Aegean Park Shopping», «Ομιλος Χαραγκιώνη» και «Sonae». Στους νέους δηλαδή «επενδυτές», που ήδη έχουν επιχειρήσει να τσιμεντώσουν, προς όφελός τους, το χώρο και για να πλασαριστούν ως ευεργέτες της πόλης, θα προσφέρουν δωρεάν μαλλί της γριάς, ποπ κορν και παγωτά στα παιδάκια, υπό τους ήχους της μπάντας του δήμου!

Και όχι βέβαια με το αζημίωτο, αφού ο δήμαρχος δίνει έτσι την ευκαιρία, να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα που υπάρχει μεταξύ των κατοίκων του Ν. Φαλήρου απέναντι στις τρεις - κοινών συμφερόντων - εταιρίες, οι οποίες, με υπόγειες μεθοδεύσεις και πολιτικές διασυνδέσεις επιχείρησαν και επιμένουν να επιχειρούν, παράνομα, να αλλάξουν το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης και να τσιμεντώσουν το χαρακτηρισμένο εδώ και 20 χρόνια χώρο πρασίνου και αθλητισμού των οικοπέδων ΧΡΩΠΕΙ.

Το γεγονός ότι απέτυχαν μέχρι στιγμής να υλοποιήσουν αυτά τα καταστροφικά για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά σχέδιά τους οφείλεται στις κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Με ανακοίνωσή του ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση», επισημαίνει τους αγώνες που έχουν γίνει για να σωθούν τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ από μια επιχείρηση ληστείας, καταλογίζει τις τεράστιες ευθύνες του δημάρχου Πειραιά και τονίζει πως «αν θέλει να γιορτάσουμε όλοι μαζί, δεν έχει παρά να δηλώσει ότι έδιωξε τους απαράδεκτους χορηγούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ