Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΩΡΑ»
Εξόρμηση στο κέντρο της πόλης

Motion Team

Εξόρμηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το βράδυ οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι φίλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη - Τώρα», καλώντας τους δημότες και τους φορείς της πόλης να αντιτάξουν αποφασιστικά την παλλαϊκή απαίτηση για μια πόλη ανθρώπινη που δε θα βρίσκεται στην κατεύθυνση ξεπουλήματος των πάντων.

«Μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζουμε την ενημέρωση στο σύνολο της πόλης και στα διαμερίσματα με στόχο τη συμμετοχή των πολιτών, τη συμμετοχή των φορέων της πόλης στην καμπάνια ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων με τις γνωστές συνέπειες», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αγάπιος Σαχίνης.

Υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας των οργανισμών κοινής ωφέλειας και στη διαχείριση τους να είναι καθοριστική η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα οποία έχει μεγάλη ανάγκη η Θεσσαλονίκη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι μιλώντας με τους πολίτες τόνισαν ότι η παράταξη «Θεσσαλονίκη - Τώρα» κατηγορεί την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής για αδράνεια απέναντι στα σοβαρά προβλήματα της Θεσσαλονίκης καθώς και για έλλειψη ενδιαφέροντος για τη θωράκιση της πόλης με τις απαραίτητες υποδομές προκειμένου αυτή να μπορεί να λειτουργήσει. Απόδειξη αποτελούν οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες και οι διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν πρόσφατα από την ξαφνική καταιγίδα που έπληξε την πόλη. Ακόμη κατήγγειλαν τη διοίκηση του δήμου γιατί προχωρεί σε εκχώρηση δράσεων σε εργολάβους, όπως είναι η κατασκευή σε δημοτική γη κτισμάτων με το σύστημα της αντιπαροχής, το κλάδεμα των δέντρων κλπ.

Σχετικά με τις καταστροφικές πλημμύρες, ο Αγ. Σαχίνης τόνισε ότι αυτές είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων, μιας πολιτικής που έχει μετατρέψει την πόλη σε «Θεσσαλονίκη ΑΕ», όπου κανένας φορέας δεν είναι αρμόδιος για τίποτα. «Κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό, το ρεύμα, οι βασικές υποδομές της πόλης, έχουν μετατραπεί σε εμπόρευμα, το μόνιμο μέλημα των εταιριών κοινής ωφέλειας είναι το πώς θα αυξηθούν τα κέρδη τους», σημείωσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντηση σε προβοκατόρικες ανακοινώσεις (2008-04-12 00:00:00.0)
Ο αυταρχισμός και η καταστολή δε θα περάσουν (2006-12-05 00:00:00.0)
Θέλουν να φακελώσουν τηλεοπτικά όλους τους διαδηλωτές! (2003-05-10 00:00:00.0)
Και ο Χάρρυ Κλυνν με τη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» (2002-05-29 00:00:00.0)
Αγώνας η απάντηση στα προεκλογικά «θα» (2000-02-24 00:00:00.0)
Προσπαθούν να αποενοχοποιήσουν την αντιδασική πολιτική (1997-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ