Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θέλουν να φακελώσουν τηλεοπτικά όλους τους διαδηλωτές!
  • Συνέντευξη Τύπου του Αγάπιου Σαχίνη
  • Τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου Θεσσαλονίκης, που απέκρυψε το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης

Eurokinissi

Εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη, προβλέπεται να γίνει και ήδη έχουν καθοριστεί τα 26 σημεία όπου θα τοποθετηθούν οι κάμερες παρακολούθησης των πολιτών. Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης απέκρυψε το σχετικό σημαντικό έγγραφο. Και όταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης αποκαλύφθηκε από τον Αγάπιο Σαχίνη, οι άλλες παρατάξεις σιώπησαν.

Τα παραπάνω κατήγγειλε χτες ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», Αγ. Σαχίνης, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα», σε 16 από τα 26 σημεία θα πρέπει να αρχίσουν επειγόντως οι εργασίες, ώστε να έχουν εγκατασταθεί οι κάμερες μέχρι την 1η του Ιούνη, ενόψει των αναγκών της Συνόδου Κορυφής.

«Η διοίκηση του δήμου απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο την ύπαρξη ενός τέτοιου εγγράφου, στο οποίο ζητείται από το Δήμο Θεσσαλονίκης η συμμετοχή του σε 26 σημεία της πόλης προκειμένου να στηθεί δίκτυο τηλεοπτικό με τη συνδρομή του ΟΤΕ. Με αυτό το δεδομένο, δηλαδή, τη συμμετοχή του ΟΤΕ, η εικόνα μπορεί να μεταφερθεί από τη Θεσσαλονίκη και να καταλήξει σε οποιαδήποτε γραφεία ή υπηρεσίες στο εξωτερικό», τόνισε ο Αγ. Σαχίνης.

«Νομίζω ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, στην προσπάθειά του να φακελώσει τη δράση του λαού της Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να δικτυώσει τηλεοπτικά με εικόνα το σύνολο των δράσεων της πόλης και η αντίληψη αυτή τυγχάνει της συνδρομής της διοίκησης του δήμου», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο Αγ. Σαχίνης επισήμανε ότι το έγγραφο δεν απαντά πουθενά στα ζητήματα που μπαίνουν σχετικά με την τηλεοπτική διαχείριση του προϊόντος αυτού, από ποιους και πώς αυτό θα χρησιμοποιηθεί όταν τελειώσει η περιβόητη σύνοδος. «Αποδεικνύεται ότι η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται από τις μυστικές υπηρεσίες σ' ένα νέο πεδίο εφαρμογής των πολιτικών ελέγχου της δράσης των φιλειρηνικών, των προοδευτικών και των δημοκρατικών δυνάμεων και πολιτών», σημείωσε. «Σε αυτή την προσπάθεια, συμπλήρωσε, δοκιμάζεται η ευαισθησία των πολιτών της Θεσσαλονίκης, η αξιοπιστία της ΤΑ και τα δημοκρατικά αντανακλαστικά όλων μας. Θεωρούμε πως αυτό το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει κάθε πολίτη αυτής της πόλης, κάθε θεσμό αυτής της πόλης, κάθε εργαζόμενο».

Τέλος, δήλωσε ότι πολλά από τα 26 σημεία στα οποία προσδιορίζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να εγκατασταθούν οι κάμερες, στο κέντρο της πόλης και στην ανατολική περιοχή, θα αποτελέσουν χώρους αντίδρασης των πολιτών της Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη να αρνηθούν να παράσχουν τη συνδρομή τους όταν τους ζητηθεί στην πορεία ολοκλήρωσης αυτού του σχεδίου.

Στην ίδια συνέντευξη ο Κ. Δρούτσας, μέλος της δημοτικής παράταξης και εκπρόσωπος της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», σημείωσε: «Εμείς θα είμαστε παρόντες το διήμερο εκείνο τόσο στο Μαρμαρά όσο και στη Θεσσαλονίκη και αναμένετε να δείτε με ποιο τρόπο θα αντιδράσουμε και σ' αυτές τις πράξεις, οι οποίες παραβιάζουν συνταγματικές επιταγές».

Απών ο δήμος;

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η πλήρης αδράνεια του δημάρχου και της διοίκησης σε όσα σχετίζονται με τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής. Ενώ θα έπρεπε να είναι ενεργά συμμέτοχοι στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των φορέων, έστω και με τη συνδρομή τους σε πρακτικά θέματα, είναι απόντες και δεν έχουν αναλάβει καμία πρωτοβουλία συνάντησης. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Κ. Δρούτσας, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» επανειλημμένα με έγγραφά της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και με επισκέψεις στο γραφείο του δημάρχου έχει ζητήσει την παραχώρηση τριών επιλεγμένων θέσεων για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεών της, για το τριήμερο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας του Ιούνη, αλλά καμία απάντηση δεν έλαβε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ