Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζεται το «γαϊτανάκι» με τις προτάσεις Κοσμίδη

Συνεχίστηκαν και χτες οι αντιδράσεις και τα σχόλια κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, γύρω από τις θέσεις που εξέφρασε ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σ. Κοσμίδης, με αφορμή το όλο κλίμα και τη φιλολογία περί «εκσυγχρονισμού» του πολιτικού συστήματος. Μετά την προχτεσινή «δυσφορία» του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, διά στόματος υφυπουργού Τύπου, Τ. Χυτήρη, ο οποίος ουσιαστικά είπε ότι οι προτάσεις του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εκτός τόπου και χρόνου, τη σκυτάλη πήραν και άλλα κυβερνητικά στελέχη, ενώ ο υπουργός Τύπου, Χρ. Πρωτόπαπας, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Ο υπουργός Τύπου επισήμανε ότι «είναι αυτονόητο πως ο Σωκράτης Κοσμίδης απολαμβάνει πλήρως της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού» και διευκρίνισε ότι «η παρέμβαση του πρωθυπουργού είχε απλώς το νόημα της διευκρίνισης πως οι απόψεις του κ. Κοσμίδη είναι προσωπικές». Στη συνέχεια ανέφερε: «Μίλησα με τον πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε, όπως συμφωνήσαμε και με τον κ. Κοσμίδη, ότι θα δώσουμε την αναγκαία διευκρίνιση, διότι στις αναλύσεις είχαν υπάρξει παρερμηνείες ότι ο κ. Κοσμίδης προαναγγέλλει αποφάσεις. Αρα, με σύμφωνη γνώμη και τις οδηγίες του πρωθυπουργού και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Κοσμίδη, ξεκαθαρίσαμε ότι κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Να μην υπάρχει, δηλαδή, σύγχυση, γιατί δεν προαναγγέλλονται αποφάσεις του πρωθυπουργού. Πρόκειται για συμβολή του κ. Κοσμίδη, με προσωπικές απόψεις του, στο γενικότερο διάλογο για την επόμενη τετραετία. Με την ευκαιρία αυτή, επιτρέψτε μου να πω ότι είχε γίνει και παλαιότερα "σάλος", ίσως μικρότερης έκτασης, για απόψεις και άλλων στελεχών. Θα τα συνηθίσουμε αυτά».

Στο μεταξύ ο Χρ. Παπουτσής χαρακτήρισε απαράδεκτο να μη συζητούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ για την κρίση που υπάρχει, ενώ η Β. Παπανδρέου εμφανίστηκε υπέρ των προτάσεων Κοσμίδη, με την επισήμανση όμως ότι αυτές θα πρέπει να γίνονται στην αρχή της τετραετίας και όχι στο τέλος. Παράλληλα, ο Κ. Λαλιώτης από τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε ότι οι προτάσεις Κοσμίδη είναι εκτός χρόνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Προπαρασκευαστική» σύνοδος ενόψει κλιμάκωσης (2012-06-07 00:00:00.0)
Στημένες κόντρες κορυφής (2004-12-02 00:00:00.0)
Εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια (2002-11-27 00:00:00.0)
Ποιος θέλει να γίνει πρωθυπουργός; (2002-02-02 00:00:00.0)
Eντονες φραστικές αντιθέσεις (2000-05-23 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνεται η κόντρα (1999-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ