Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Γλέντια...

Ανιστόρητοι και φαμφαρόνοι. Σηκώνουν σύννεφα σκόνης για κρύψουν την πραγματικότητα. Θεσμοθετούν την εικονική πραγματικότητα και καλούν τον κόσμο να «τη ζήσει».

Μας κάλεσαν, χτες 9 Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, να γιορτάσουμε τη δική τους μέρα: Τη «μέρα της Ευρώπης» τους. Να γιορτάσουμε, δηλαδή, την ακρίβεια του ευρώ. Να πανηγυρίσουμε το Μάαστριχτ, που οδήγησε το 20% του ευρωπαϊκού πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. Να τραγουδήσουμε (μαζί με τον Νταλάρα) για τη «Λευκή Βίβλο» που ικανοποιεί τις απαιτήσεις των βιομηχάνων για τη δημιουργία της δεξαμενής των ανέργων σε ποσοστό 18-20%.

Μας κάλεσαν, χτες, να νιώσουμε πολίτες μιας Ευρώπης που εξασφαλίζει, λένε, την ειρήνη. Φαίνεται, οι πόλεμοι του Κόλπου, της Βοσνίας, του Κόσσοβο, του Αφγανιστάν δεν έγιναν... Φαίνεται πως η ΕΕ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν έλαβε μέρος σε όλους αυτούς τους πολέμους... Φαίνεται πως δεν είναι οι της ΕΕ - και της Γηραιάς και της νεωτέρας - που παζαρεύουν με τις ΗΠΑ ποιος λαός και πότε θα μπει στο στόχαστρο και για πόσο πετρέλαιο...

Αυτή είναι η Ευρώπη τους. Και θέλουν να το γιορτάζουμε κιόλας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ