Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιορτή - «Φρανκενστάιν»

Λυσσάνε. Κάνουν ό,τι μπορούν για να «σβήσουν» το αίμα που χύθηκε στους πολέμους που το σύστημα, το οποίο υπηρετούν σήμερα, δημιούργησε. Για την εγχώρια αστική «αντικειμενική» δημοσιογραφία ο λόγος. Η οποία, εδώ και μέρες, έχει επιδοθεί σε ένα όργιο «ευρωλιγουριάς», χυδαιότητας και γκεμπελισμού - ναι, περί γκεμπελισμού πρόκειται - για να πείσει τον κόσμο ότι η 9 Μάη είναι... η «γιορτή της Ενωμένης Ευρώπης»! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες, εκτός του «Ρ», η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης δε βρήκε ούτε μια μικρή θεσούλα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Λες και δεν υπήρξε ποτέ η μεγαλειώδης αντιφασιστική νίκη των λαών! Λες και δεν κυμάτισε ποτέ το σφυροδρέπανο στην κορφή του Ράιχσταγκ! Λες και θα μπορούσαν τώρα όλοι αυτοί να κάθονται στα γραφεία τους και να κάνουν «πλακίτσα» με τα τεράστια προβλήματα που επέφερε η «ενωμένη» Ευρώπη τους στους ευρωπαϊκούς λαούς, αν δεν υπήρχαν τα 20 και πλέον εκατομμύρια των Σοβιετικών πολιτών και στρατιωτών, τα εκατομμύρια των νεκρών στα πεδία των μαχών, η Αντίσταση που ξεδιπλώθηκε ενάντια στον φασισμό στις κατακτημένες χώρες, με φωτεινότερο παράδειγμα την ελληνική Εθνική Αντίσταση!

Ξέρουν, ότι αν τολμήσουν να αναφερθούν σε αυτή τη Νίκη θα εκτεθούν. Διαλέγουν λοιπόν τη σιωπή, νομίζοντας έτσι ότι απαξιώνουν στη λαϊκή συνείδηση τη χθεσινή, ηρωική μέρα. Ματαιοπονούν. Η 9 Μάη ήταν, είναι και θα είναι ΜΟΝΟ η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης. Οσο μελάνι και ιδρώτα κι αν χύσουν από τα έντυπα, τα κανάλια και τα ραδιόφωνά τους, η δική τους «9 Μάη» θα είναι ένα εργαστηριακό κατασκεύασμα, μια γιορτή - «Φρανκενστάιν» για να ανταλλάσσονται χειραψίες στους διαδρόμους των Βρυξελλών. Ας τη χαίρονται. Η Ιστορία πάντως, ποτέ δεν «ξεχνά»...


Γ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ