Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ
Προετοιμασίες σ' όλη την Πελοπόννησο για την Κυριακή 18 του Μάη

Κάλεσμα ειρήνης και αγώνα από προσωπικότητες της περιοχής για την Κυριακή 18 του Μάη

Πλατιά απήχηση βρίσκει το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) για την 20ή Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα-Τρίπολη, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 του Μάη, στις 5 μ.μ., με αφετηρία την Κερασίτσα, γενέτειρα του αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Με κεντρικό σύνθημα «Εξω η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους», η ΕΕΔΥΕ, στη διακήρυξή της, καλεί το λαό να συμμετάσχει στις φιλειρηνικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το μήνα Μάη και να αγωνιστεί για την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος με κορμό την ΕΕΔΥΕ.

Στα πλαίσια αυτά, πλήθος κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων του Νομού Αρκαδίας καλούν το λαό να συμμετάσχει στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στις 18 του Μάη και υπογράφουν κείμενο με τίτλο «Κάλεσμα ειρήνης και αγώνα», το οποίο αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις παρεμβάσεις στη φετινή Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα-Τρίπολη.

Σήμερα που οι πόλεμοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο, που δολοφονούν λαούς για τον έλεγχο των πετρελαίων, των αγορών και των σφαιρών επιρροής. Σήμερα που οι Αμερικανοί με τους συμμάχους τους επεμβαίνουν και διαλύουν κράτη, επαναχαράσσουν σύνορα, απειλούν ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη, όπως τη Συρία, το Ιράν, την Κούβα, τη Β. Κορέα.

Σήμερα που συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο αγώνας του είναι επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε.

Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους το γεγονός ότι:

  • Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη
  • Δεκάδες χρόνια τώρα, η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης οργανώνουν τη Μαραθώνια Πορεία και την Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα-Τρίπολη.

Γι' αυτό, καλούμε το λαό και τη νεολαία, πέρα από κομματικές εντάξεις και προτιμήσεις, να πορευτούμε και φέτος στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη στις 18 του Μάη 2003».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ