Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Προσβάλλουν τα αισθήματα του λαού μας ΕΕ και Ελληνική Προεδρία

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ελληνική Προεδρία της προσβάλλει κατάφωρα την ιστορική μνήμη και τα αισθήματα του λαού μας με την ανακήρυξη της 9ης του Μάη ως δήθεν "Ημέρα της Ευρώπης", τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο οι λαοί αυτήν τη μέρα γιορτάζουν τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών με τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου το 1945». Τα παραπάνω καταγγέλλει η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», σημειώνοντας πως αυτό εντάσσεται σε συγκεκριμένη μεθόδευση, με στόχο να ξεχάσουμε τη μεγάλη θυσία των λαών, την αντίσταση και νίκη τελικά εκείνων που ματώσανε για να νικηθεί το θηρίο του ναζισμού και φασισμού στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερη οργή προκαλεί το γεγονός αυτό, όταν την Προεδρία της ΕΕ τη διαχειρίζεται η Ελλάδα, στην οποία ανδρώθηκε και πάλεψε το πιο μαζικό λαϊκό κίνημα της ηπείρου, με το ένδοξο ΕΑΜ, αλλά και τους τότε νέους λαοπρόβλητους θεσμούς στις ελεύθερες περιοχές.

Επίσης σημειώνει: «Η ιστορία ξαναγράφεται όπως φαίνεται από τους επίδοξους "νεοταξίτες" και στις δύο μεριές του Ατλαντικού, και η ελληνική κυβέρνηση πρόθυμα σιγοντάρει. Την ίδια στιγμή που τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ ακόμη συνεχίζονται και η ΕΕ ετοιμάζεται κι αυτή για τη μοιρασιά της "λείας", ασκείται ένας ακόμη αποπροσανατολισμός για την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι λαοί της Ευρώπης. Αυτή τη φορά μάλιστα με προφανή στόχο την ιστορική φαλκίδευση του περιεχομένου της 9ης Μάη από την ιστορική, πολιτική, ταξική του σημασία. Φαίνεται ότι οι φιέστες της διεύρυνσης της ΕΕ του Απρίλη στη Στοά του Αττάλου άνοιξαν νέα πεδία στην προσπάθεια παραχάραξης και της πρόσφατης ιστορίας του λαού μας».

Και η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» δηλώνει περήφανα: «Εμείς συνεχίζουμε το δρόμο των δολοφονημένων εργατών του Μάη του '36, τον ένδοξο δρόμο των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, ενισχύουμε το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, συντονιζόμαστε με τα αντίστοιχα κινήματα και τους αγωνιζόμενους λαούς στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Απάντηση θα πάρουν και στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 21 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ