Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Οταν οι λαοί θέλουν μπορούν

«Η σημερινή μέρα είναι η επέτειος της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που με την αποφασιστική συμβολή της ΕΣΣΔ συνέτριψαν το φασισμό, και όχι η μέρα της Ευρώπης των πολυεθνικών, η οποία επανέφερε τον πόλεμο στη "γηραιά ήπειρο" με την επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας, συμμετείχε στους πρόσφατους πολέμους κατά του Αφγανιστάν και του Ιράκ και προχωρεί μέσα από τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία, στις εργασιακές σχέσεις κ.α. να υπηρετήσει την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου. Η 9η του Μάη αποδεικνύει ότι όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν». Αυτό τόνισε χτες το βράδυ, από την Πάτρα, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και διοργάνωσαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αχαΐα.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστές εντείνουν την επιθετικότητά τους σε βάρος των λαών, όπως φαίνεται στον πόλεμο κατά του Ιράκ και στις απειλές που εκτοξεύουν εναντίον της Κούβας, της ΛΔ Κορέας, του Ιράν, της Συρίας, εμείς να συνεχίζουμε μέσα από την οργανωμένη πάλη ενάντια σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Να βρεθούμε τον Ιούνη στη Θεσσαλονίκη με τα μπλοκ της ΚΝΕ, της "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003", του ΠΑΜΕ, γυρίζοντας την πλάτη στα διάφορα φόρουμ που στηρίζουν και συμβάλλουν να περάσουν όλα εκείνα τα μέτρα που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας».

«Η νεολαία - συνέχισε ο ομιλητής - πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα. Να συνεχίσει οργανωμένα, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία, τα συντονιστικά των μαθητών, την πάλη της και να απαντήσει με το δικό της τρόπο σε όλους εκείνους που χαρακτηρίζουν τις αγωνιστικές της κινητοποιήσεις αυθόρμητες».

Και κατέληξε ο Θ. Γκιώνης: «Η πολιτικοποίηση του κινήματος πρέπει να βαθύνει και η νεολαία να πορευτεί με την πολιτική του ΚΚΕ ως αναγκαία και ρεαλιστική, γιατί η αμφισβήτηση και ο ριζοσπαστισμός έχουν όνομα και λέγεται ΚΚΕ. Η προοπτική είναι στους αγώνες που θα στοχεύουν στην ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και στο πέρασμα στο σοσιαλισμό». Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική συναυλία από το συγκρότημα «Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ