Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Νέες καταγγελίες εντός του ισραηλινού στρατού

«Συστηματική παρενόχληση και πρόκληση του παλαιστινιακού λαού από τον ισραηλινό στρατό», καταγγέλλουν αξιωματικοί επίλεκτης μονάδας καταδρομέων

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-

«Ο ισραηλινός στρατός παρενοχλεί και προκαλεί συστηματικά σοβαρά προβλήματα στον παλαιστινιακό λαό χωρίς να υπάρχει λόγος». Αυτό καταγγέλλουν σε επιστολή τους προς τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας και ανώτερό τους, τέσσερις αξιωματικοί της επίλεκτης αερομεταφερόμενης μονάδας καταδρομέων «Σαλντάγκ» του ισραηλινού στρατού.

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα της επιστολής που δημοσιεύτηκαν, χτες, στον ισραηλινό Τύπο, αφού είδαν το φως της δημοσιότητας σε εκδήλωση των Ισραηλινών αρνητών στράτευσης, οι 4 αξιωματικοί αναφέρονται σε συγκεκριμένες μεθόδους του ισραηλινού στρατού, όπως είναι οι κατεδαφίσεις σπιτιών και η επιβολή συλλογικής τιμωρίας ιδιαίτερα στον πληθυσμό της Δυτικής Οχθης. Τα ισραηλινά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Ελιέζερ Σαλντάγκ, απάντησε στους υπογράφοντες την επιστολή ότι οι παρατηρήσεις τους «σημειώθηκαν» ιδιαίτερα, εφόσον οι ίδιοι δε δηλώνουν ότι θέλουν να εγκαταλείψουν τη θέση τους, όπως έπραξαν άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλα σώματα του ισραηλινού στρατού παλαιότερα.

Πέρσι το Δεκέμβρη, ομάδα εφέδρων της επίλεκτης μονάδας ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού «Σαγερέτ Ματκάλ» είχε με δημόσια επιστολή της καταγγείλει τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη και είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπηρετήσει σε Δυτική Οχθη και σε Λωρίδα της Γάζας. Λίγο νωρίτερα, με ανάλογη δημόσια καταγγελία είχαν αποχωρήσει από τις θέσεις τους αρκετοί πιλότοι, κίνηση που προκάλεσε τριγμούς στο Ισραήλ, αφού η αεροπορία θεωρείται η ελίτ του στρατεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ