Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΘΗΝΑ
Οργή που δυναμώνει την αλληλεγγύη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης από ΕΕΔΥΕ, ΕΕΔΔΑ, ΟΓΕ

Οργή, που δυναμώνει με αγωνιστικό πείσμα την αλληλεγγύη τους. Οργή για τις χιλιάδες των νεκρών Παλαιστινίων, για την κατεστραμμένη παλαιστινιακή γη και οικονομία. Οργή, που δυναμώνει την αλληλεγγύη σε κάθε παιδί της Παλαιστίνης που ξεκινά το πρωί για το σχολειό του και κινδυνεύει να δολοφονηθεί. Αλληλεγγύη για το λαό της Παλαιστίνης, ο οποίος για πάνω από μισόν αιώνα διεκδικεί μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη και, για πάνω από μισόν αιώνα, δεν έχει ξημερώσει μέρα, που να μην έχουν χύσει οι ιμπεριαλιστές έστω μια ρανίδα από το αίμα του. Αυτήν την οργή και αυτήν την αλληλεγγύη, διαδήλωσαν, χτες, φιλειρηνιστές και αγωνιστές κάθε ηλικίας, έξω από την παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΓΕ, της ΕΕΔΥΕ και της ΕΕΔΔΑ, που οργάνωσαν κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δεύτερη Ιντιφάντα.

«Είμαστε μαζί με τις γυναίκες της Παλαιστίνης, τις γυναίκες που γεννάνε και πεθαίνουν στα μπλόκα του ισραηλινού στρατού», σημείωσε η Χρ. Σκαλούμπακα, εκ μέρους της ΟΓΕ, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη, όσο συνεχίζεται η ισραηλινή κατοχή». Ενώ ο πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ, Χαρ. Παπαμάργαρης, διευκρίνισε ότι «αρνούμαστε να εξομοιώσουμε θύτες και θύματα», ότι πρέπει να δικαιωθεί ο παλαιστινιακός λαός, να σταματήσει η ανέγερση του τείχους. Δεν παρέλειψε ακόμα να καυτηριάσει τις ευθύνες των υπόλοιπων κυβερνήσεων, οι οποίες εθελοτυφλούν στα εγκλήματα της κυβέρνησης Σαρόν και καυτηρίασε χαρακτηριστικά την ελληνική κυβέρνηση, η οποία - όπως είπε - αντί να ετοιμάζει εκπαιδευτές για το νέο ιρακινό στρατό που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, θα έπρεπε να αλλάξει εξωτερική πολιτική. Υπογραμμίζοντας την ανάγκη η αλληλεγγύη να εκφράζεται έμπρακτα, δήλωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει καμπάνια με στόχο τη στήριξη των Παλαιστινίων για εξασφάλιση υδάτινων πόρων.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Ακέλ Τακέζ, Παλαιστίνιος γιατρός που δουλεύει στη Ραμάλα, αλλά και ο Ισμάτ Σάμπρι, επιτετραμμένος σύμβουλος της παλαιστινιακής αρχής, ο οποίος ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη του και σημείωσε ότι οι ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις και τα νέα όπλα δεν κατόρθωσαν να κάμψουν την παλαιστινιακή αντίσταση.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, ώστε να καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας που ενέκριναν. Αντιμετώπισαν, ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν τους επέτρεψαν ούτε καν να πλησιάσουν στις πόρτες της πρεσβείας. Καταγγέλλοντας τις ευθύνες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, που, όπως είπαν χαρακτηριστικά ορισμένοι, με δική τους ευθύνη προσφέρεται προστασία σε εκείνους που σκοτώνουν καθημερινά παιδιά, ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δημ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Παν. Μακρής, επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και άλλων φορέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η Μέρα Παλαιστινιακής Γης(2021-03-30 00:00:00.0)
Συνεχίζει την καμπάνια αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό(2014-11-29 00:00:00.0)
Οργισμένη διαδήλωση ενάντια στην εισβολή(2006-07-07 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη(2004-09-26 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας(2002-01-16 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους(1996-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ