Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κακοποίηση σε παράνομο γηροκομείο

Η ανυπαρξία ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος Πρόνοιας στο Νομό Ηρακλείου, που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας σε περίθαλψη και φροντίδα, δίνει τη δυνατότητα σε ορισμένους επιτήδειους να εκμεταλλεύονται τις ανάγκες αυτές, οδηγώντας τις οικογένειες των ηλικιωμένων σε λύσεις ιδιαίτερα ζημιογόνες τόσο για την τσέπη τους όσο και για την υγεία των συγγενών που εμπιστεύονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο παράνομος οίκος ευγηρίας σε πάροδο κεντρικού δρόμου (Παπαναστασίου) του Ηρακλείου, που ανακαλύφθηκε μετά από καταγγελία συγγενούς για κακοποίηση 80χρονης γυναίκας που είχε μεταφερθεί εκεί. Η 80χρονη γυναίκα, η οποία πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, βρέθηκε από την κόρη της δεμένη χειροπόδαρα στο κρεβάτι με σεντόνι και χτυπημένη στο μέτωπο. Μάλιστα, για την παραμονή της άτυχης 80χρονης στον παράνομο οίκο ευγηρίας είχε ζητηθεί από την οικογένεια να καταβάλλει το ποσό των 600 ευρώ κάθε μήνα.

Στον εισαγγελέα έχει παραδοθεί η δικογραφία της υπόθεσης ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του ιατροδικαστή Γιάννη Στειακάκη, που εξέτασε την ηλικιωμένη γυναίκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ