Τρίτη 5 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χαρίζει οικόπεδο σε μονή του Αγ. Ορους

Το προκατασκευασμένο εκκλησάκι της Μονής Ιβήρων
Το προκατασκευασμένο εκκλησάκι της Μονής Ιβήρων
Συνεχίζει την πολιτική εξυπηρετήσεων προς την Εκκλησία η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μετά τα 30.000 ευρώ που αποφάσισε να δώσει ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης «για απρόβλεπτες οικονομικές υποχρεώσεις της», χθες έγινε γνωστό πως ετοιμάζεται να δωρίσει και δημόσια έκταση στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Ορους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή αποφάσισε να παραχωρήσει στη Μονή Ιβήρων την έκταση σχεδόν ενός στρέμματος, όπου σήμερα στεγάζονται τμήματα των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου. Η έκταση αυτή βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (Εθνικής Αμύνης και Αρμενοπούλου) μέσα στο πάρκο Καρατάσου, είναι δημόσια και χαρακτηρισμένη ως χώρος πρασίνου.

Η Μονή Ιβήρων διεκδικεί δικαιώματα διότι έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της, μέσω δωρεάς, ένα παρακείμενο παλιό οίκημα, μέσα στο πάρκο. Προκειμένου να βάλει στο χέρι όλη την έκταση, τοποθέτησε εδώ και ενάμιση μήνα ένα προκατασκευασμένο εκκλησάκι έξω από το χώρο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου.

Οι πληροφορίες για την έξωση των δημοτικών υπηρεσιών και τα οικιστικά σχέδια της Μονής Ιβήρων επιβεβαιώνονται και από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Καθαριότητας προς τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού (11/9/2003) με το οποίο γνωστοποιεί πως - προκειμένου να διευκολυνθούν οι οικοδομικές εργασίες που προτίθεται να κάνει η Μονή - μπορούν να μετακινηθούν τα τέσσερα λυόμενα οικήματα όπου στεγάζονται τα τμήματα καθαριότητας και πρασίνου σε άλλα εργοτάξια των υπηρεσιών του Δήμου και οι εργαζόμενοι στα υπό μετακίνηση τμήματα θα στεγαστούν σε οίκημα που θα ενοικιαστεί.

Για τη μεταφορά των λυόμενων του Δήμου πρέπει να δαπανηθούν 112.000 ευρώ. Μέχρι και χθες δεν είχε βρεθεί ο χώρος όπου θα εγκατασταθούν, αν και σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες η μεταφορά πρέπει να ξεκινήσει σήμερα.

Τη συγκεκριμένη πολιτική της δημοτικής αρχής που χαρίζει δημόσια γη και σπαταλά χρήματα από άγρια φορολόγηση των δημοτών, προκειμένου να ικανοποιήσει απαιτήσεις της Εκκλησίας, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» εργαζομένων Δήμου. Καλεί τους εργαζόμενους και τους δημότες, να συσπειρωθούν γύρω από την προσπάθεια συγκρότησης ενός μετώπου, που θα απαιτεί τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης σε όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων και ευρύτερα του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ