Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο Λονδίνο ο Θάνος Μικρούτσικος

Κλασικά έργα και τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου θα ακουστούν στο «Κουίν Ελίζαμπεθ Χολ»
Κλασικά έργα και τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου θα ακουστούν στο «Κουίν Ελίζαμπεθ Χολ»
Τα δύο «πρόσωπα» της μουσικής δημιουργίας του Θάνου Μικρούτσικου - τα σμιλεμένα με κλασικά έργα του και με τραγούδια του - και μελοποιήσεις ποιημάτων παρουσιάζονται στη συναυλία που θα δώσει ο συνθέτης, το Σάββατο, στο «Κουίν Ελίζαμπεθ Χολ» του Λονδίνου, έναν από τους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης. Στο πρώτο μέρος της παράστασης, η «Ορχήστρα των Χρωμάτων», σε διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, θα παρουσιάσει το κλασικό «πρόσωπο» του συνθέτη, μέσα από τα έργα του: «Slow Motion», για ορχήστρα εγχόρδων, το «For Sax and Strings and Love and Dreams», για σαξόφωνο και έγχορδα, έργο αφιερωμένο στον Μάνο Χατζιδάκι με σολίστ τον Θόδωρο Κερκέζο και τον κύκλο έξι τραγουδιών για σοπράνο, κρουστά, τσέμπαλο και ορχήστρα εγχόρδων «Warna», με σολίστ την Μαρία Μητσοπούλου.

Να σημειωθεί ότι τα «κλασικά» του Θ. Μικρούτσικου είναι γνωστά στο αγγλικό κοινό, τόσο απ' τις συχνές εκτελέσεις έργων του, όσο και απ' τη θερμή υποδοχή των κλασικών έργων του, που κυκλοφόρησαν από την «ΕΜΙ Classics»: Η όπερα «Η επιστροφή της Ελένης» και το CD που περιλαμβάνει το «Slow Motion», το «Concerto for Guitar and Orchestra» και το «The Hell of Season».

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν εννιά τραγούδια του σε ποίηση Νίκου Καββαδία, πέντε τραγούδια από το δίσκο του «Θάλασσα στη σκάλα» (σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου) και τραγούδια του σε στίχους Αλκη Αλκαίου. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο «Η Ελλάδα στη Βρετανία».

Τα μελοποιημένα τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου, σε ποίηση Ν. Καββαδία, θ' ακουστούν και την Κυριακή, στη λογοτεχνική - μουσική βραδιά, που διοργανώνει η Εδρα των Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Νόργουιτς, με την ευκαιρία της πρώτης μετάφρασης στ' αγγλικά των ποιημάτων του Νίκου Καββαδία. Ο συνθέτης και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα αποδώσουν σειρά τραγουδιών, σ' ένα ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ