Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφική... «πλημμύρα»

Από τις 5/5 μέχρι και τις 4/6, τέσσερις κινηματογραφικές αίθουσες («Art Studio» πλατεία Αμερικής, «Αλφαβίλ» Ιπποκράτους, «Art Ecran Cinema» 1 και 2 στο Κουκάκι) θα προβάλλουν ένα «μαραθώνιο» 135 σπουδαίων ταινιών μεγάλων σκηνοθετών του παγκόσμιου κινηματογράφου, στο πλαίσιο του «Ταινιοράματος 2000», που οργανώνουν η εταιρία διανομής «ΑΜΑ Films» και το «Cine Club» της εφημερίδας «Τα Νέα».

Κάθε κινηματογράφος θα αναλάβει από μία εβδομάδα προβολών. Με την παραπάνω σειρά, θα προβάλλονται 4 ή 5 ταινίες καθημερινά (με ένα εισιτήριο), ενώ προβλέπονται και μεταμεσονύχτιες προβολές. Θα κυκλοφορήσει και κάρτα διαρκείας για όλες τις ταινίες με 18.000 δραχμές.

Οι ταινίες θα χωριστούν σε 31 θεματικές ενότητες, ενώ θα γίνουν και αφιερώματα στους Ορσον Γουέλς, Αλφρεντ Χίτσκοκ, Φεντερίκο Φελίνι,Λουίς Μπουνιουέλ. Ειδικά αφιερώματα θα γίνουν επίσης στους Γούντι Αλεν, Μάρλον Μπράντο,Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. Το πρόγραμμα είναι διαρθρωμένο έτσι ώστε να εκτείνεται από τη «Νουβέλ Βαγκ», μέχρι το «φιλμ νουάρ» και τα μουσικά φιλμ. Πληροφορίες δίνονται από την «ΑΜΑ Films» (Θεμιστοκλέους 54, 3833.118, 3812.640).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ