Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΘΒΕ, επί δύο, στην Αθήνα

Ο «Βυσσινόκηπος» στο Υπόγειο του «Θεάτρου Τέχνης»
Ο «Βυσσινόκηπος» στο Υπόγειο του «Θεάτρου Τέχνης»
Τον αριστουργηματικό «Βυσσινόκηπο», το κύκνειο άσμα του Τσέχωφ, παρουσιάζει στο «Υπόγειο» του «Θεάτρου Τέχνης» το ΚΘΒΕ, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο θεάτρων, από αύριο μέχρι τις 14 Μαΐου. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Λέλας Μασλάροβα - Μοσχοπούλου, Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου, ενορχήστρωση Σάκη Λάιου. Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Αρης Λεμπεσόπουλος, Λίνα Λαμπράκη, Χάρης Τσιτσάκης, Αννα Μάσχα, Δημήτρης Ναζίρης, Δημήτρης Κολοβός, Δέσποινα Κούρτη, Αργύρης Ξάφης, Κατερίνα Λούρη, Λευτέρης Τεκτονίδης, Γιάννης Χαρίσης, Χρήστος Σουγάρης.

Ο «Βυσσινόκηπος» - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης - «αποτυπώνει με ξεχωριστό λυρισμό το τέλος μιας εποχής. Οι ήρωες συναντιούνται στο ανθοφόρο τοπίο, για να κλείσουν ένα μεγάλο κύκλο της ζωής τους, να μετρήσουν τις μικρές και μεγάλες ήττες τους και παρά τις απώλειες να προχωρήσουν μπροστά. Ο πανέμορφος κήπος στέκεται σύμβολο μνήμης κι ενός παρελθόντος που έχει περάσει. Η επικείμενη καταστροφή του για το χτίσιμο κερδοφόρων παραθεριστικών κατοικιών, η αγορά του από το γιο ενός μουζίκου, η οικονομική κατάρρευση των ιδιοκτητών του, σηματοδοτούν τη στιγμή του περάσματος από τον ένα αιώνα στον άλλο, από τη μια ζωή στην άλλη».

  • Μετά την επιτυχημένη πορεία του σ' ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Θεάτρου, το Διεθνές Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπογκοτά, το «Ρινγκ», συμπαραγωγή του χοροθεάτρου «Οκτάνα» και του ΚΘΒΕ, θα παρουσιαστεί από σήμερα μέχρι τις 21/5 στο «Θέατρο Τέχνης» της οδού Φρυνίχου. Η χοροθεατρική παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία - χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου, σκηνικά Αννας Γεωργιάδου - Κένι Μακλέλαν, κοστούμια Νίκου Νατσούλη και μουσική επιμέλεια Σάκη Δημητρακόπουλου. Χορεύουν Ταμάρα Ιλιάσοβα, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Κωνσταντίνος Ρήγος, Κώστας Γεράρδος, Κατερίνα Κερβανίδου, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ