Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Εμπρησμός με πολλά ερωτηματικά

Εμπρησμός από πρόθεση, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο Γηροκομείο Αθηνών σε αναρρωτήριο με 30 ηλικιωμένους. Οπως όλα δείχνουν, άγνωστος πέταξε στο παράθυρο του αναρρωτηρίου και συγκεκριμένα στην ιματιοθήκη που περιείχε εύφλεκτα υλικά, εμπρηστική ύλη με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στις 22.47 μ.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθήκη ιματισμού στο Γηροκομείο Αθηνών, στην οδό Λάμψα στους Αμπελόκηπους. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση, αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση. Η φωτιά περιορίστηκε με πυροσβεστήρες από υπαλλήλους του Γηροκομείου προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές. Κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα ο εργαζόμενος Κ. Κεραμιδάς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Για προληπτικούς λόγους οι υπάλληλοι του Γηροκομείου μετέφεραν τους τρόφιμους στο προαύλιο.

Σε επικοινωνία που είχε ο «Ρ» με την αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Γηροκομείου Αθηνών, Α. Ζαΐμη, η τελευταία υπογράμμισε ότι μέλη του ΔΣ του Γηροκομείου που διορίστηκε με απόφαση του δικαστηρίου τον περασμένο Αύγουστο δέχονται απειλές από τότε που ανέλαβαν.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάη του 2004 είχε ξεσηκωθεί σάλος για τις συνθήκες διαβίωσης των γερόντων στο Γηροκομείο, μετά από τη δημοσιοποίηση πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας. Σε αυτήν αναφέρονταν στοιχεία, που καταδεικνύουν τις άσχημες συνθήκες νοσηλείας των ηλικιωμένων. Αλλά και στοιχεία που δημιουργούν τουλάχιστον υποψίες ότι ανίσχυροι ηλικιωμένοι μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και για πειράματα γιατρών και γνωστής πολυεθνικής εταιρίας φαρμάκων. Το πόρισμα, αυτό, καθώς και το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών παρέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κωνσταντόπουλος στον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ