Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ελεύθερη η Ουκρανή

Την άμεση απελευθέρωση της 30χρονης Ουκρανής Αλίνα Κουσμίνα Ρουσένκο, αποφάσισε χτες το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας. Είχε συλληφθεί την περασμένη βδομάδα και σε βάρος της έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης, αφού είχε περάσει από διαδικασία αυτοφώρου με την κατηγορία της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Η 30χρονη κρατούνταν στα κρατητήρια του τμήματος αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα. Το Πρωτοδικείο δέχτηκε την προσφυγή του δικηγόρου της, Αν. Δαφνή, στην οποία ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη, αφού δεν είναι επικίνδυνο άτομο, ούτε είναι ύποπτη φυγής, τη στιγμή που διαθέτει σταθερή κατοικία. Η απελευθέρωσή της είναι προσωρινή, αφού το δικαστήριο δεν έχει εκδικάσει ακόμα την προσφυγή της κατά της διοικητικής πράξης απέλασης.

Οπως είναι γνωστό, η Ουκρανή είχε πιαστεί από αστυνομικούς την περασμένη βδομάδα. Μετά τη σύλληψή της ακολούθησε εισβολή αστυνομικών στο 3ο ΤΕΕ της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου φοιτούσε. Μπήκαν στο σχολείο στις δέκα το βράδυ, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, παραβιάζοντας οποιαδήποτε έννοια ασύλου και έθεσαν υπό κράτηση το διευθυντή του ΤΕΕ και καθηγητές μέχρι τα ξημερώματα. Παράλληλα, κατάσχεσαν, χωρίς εισαγγελική εντολή, φάκελο της μαθήτριας που περιείχε προσωπικά της δεδομένα, ενώ συνέταξαν δικογραφία σε βάρος του διευθυντή για ψευδή βεβαίωση εγγραφής. Η Α. Ρουσένκο είχε γραφτεί στο σχολείο προσκομίζοντας όλα τα απαιτούμενα από τη σχολική νομοθεσία δικαιολογητικά.

Τη συμπαράσταση καθώς και την άμεση απελευθέρωση της αλλοδαπής μαθήτριας είχε ζητήσει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», και με χτεσινές τους ανακοινώσεις η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, και τα 15μελή του 5ου και 2ου νυχτερινών ΤΕΕ Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ