Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Ψάχνουν για δουλιές στο εξωτερικό...

Τη... συμβολή των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της ΕΛΑΣ «στην κοινή προσπάθεια για να επιτευχθούν οι στόχοι της Αστυνομίας» ζήτησε χτες ο νέος αρχηγός, αντιστράτηγος Γ. Αγγελάκος, απαντώντας, προφανώς, στις αιτιάσεις που είχαν διατυπώσει για την τοποθέτησή του συνδικαλιστές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Οι τελευταίοι, τον έχουν καταγγείλει επειδή, ως Αττικάρχης πέρσι τον Οχτώβρη, είχε δώσει εντολή για τη βίαιη καταστολή διαδήλωσης πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών, έξω από το υπουργείο Οικονομίας.

Βέβαια, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Φλωρίδης ανέλαβε χτες, με δηλώσεις του στον «Αλφα», την «κάλυψη» του νέου αρχηγού, λέγοντας πως η απόφαση για την επίθεση εναντίον των αστυνομικών πάρθηκε από τον ίδιο. Την απόφαση, λέει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - που ακόμα και σήμερα υπερηφανεύεται για την προκλητική επίδειξη αυταρχισμού και βιαιότητας την οποία ο ίδιος προκάλεσε εκείνη τη μέρα - την πήρε ο ίδιος, δήθεν για να αντιμετωπιστεί μια παράνομη και αντισυνταγματική συμπεριφορά.

Ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛΑΣ Φ. Νασιάκος, στην τελετή παράδοσης - παραλαβής, αναφέρθηκε στα «γεγονότα που αναβάθμισαν την εικόνα και το κύρος της χώρας μας διεθνώς», ενώ χαρακτήρισε «επιτυχία με κορυφαία σημασία για όλη την ανθρωπότητα» την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Βεβαίως, ο απερχόμενος δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι οι Αγώνες αποτέλεσαν το πρόσχημα για την εφαρμογή μέτρων τάξης στρατιωτικού χαρακτήρα και για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης του Λεκανοπεδίου με τις εκατοντάδες κάμερες.

Δίνοντας το «στίγμα» της... νέας Αστυνομίας, η οποία πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τόνισε πως «μπορεί να μεταδώσει εμπειρία και τεχνογνωσία πέρα από τα εθνικά μας σύνορα σε διεθνείς προσπάθειες σταθεροποίησης "θερμών" και "ευαίσθητων" περιοχών». Πρόσθεσε ακόμα ότι «μπορεί ουσιαστικά να μετεξελιχθεί σε έναν παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Να αναδειχτεί σε μία δύναμη ισχύος προς όφελος της χώρας μας στις διεθνείς της σχέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ