Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Στη σταθερή κρατική επιχορήγηση η λύση

Συζήτηση χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους συμβασιούχους εργαζόμενους

Την άμεση ανάγκη να τεθεί αποφασιστικά και στη σημερινή κυβέρνηση όπως και στην προηγούμενη, η οποία όμως άφησε χιλιάδες συμβασιούχους σε καθεστώς ομηρίας, το αίτημα της διασφάλισης της δουλιάς και της μισθοδοσίας των συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου, επισήμανε χτες το βράδυ ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος της Νίκαιας, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη σχετική συζήτηση, με αφορμή τις εμπλοκές που παρουσιάζονται για την πληρωμή τους. Ο δήμαρχος τόνισε πως ή η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει τη σταθερή και μόνιμη επιχορήγηση του δήμου για την πληρωμή των συμβασιούχων ή να μεριμνήσει να απασχοληθούν σε άλλους δήμους ή υπηρεσίες, δηλώνοντας πως ο ίδιος θα είναι πρώτος σε έναν τέτοιο αγώνα. Αναφερόμενος στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος, εξαιτίας της αλόγιστης ρουσφετολογικής πολιτικής των προσλήψεων που ακολούθησε η προηγούμενη δημοτική αρχή δήλωσε ενδεικτικά πως μέσα σε ένα τρίμηνο η μισθοδοσία ξεπερνάει κατά 900.000 ευρώ την επιχορήγηση για όλες τις δαπάνες του Δήμου.

Στην ομιλία του, επισήμανε, βέβαια, και τη στάση του Συλλόγου Εργαζομένων, ο οποίος μόλις βρέθηκαν τα χρήματα για την πληρωμή των συμβασιούχων και των υπερωριών δήλωσε ότι συνεχίζει την επίσχεση εργασίας, εξ αιτίας της καθυστέρησης της μισθοδοσίας των εργαζομένων αορίστου χρόνου, η οποία καθυστέρηση είναι αποτέλεσμα της ίδιας της επίσχεσης εργασίας. Τέλος, επισήμανε και τη στάση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίες, παρά την έγγραφη εντολή του δημάρχου αρνούνταν μέχρι και χτες το μεσημέρι να πληρώσουν τους εργαζόμενους και κάλεσε τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ερμαιο των μηχανισμών δημότες και εργαζόμενοι

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες, οι εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του να έχουν παραλύσει, ο Δήμος Νίκαιας, σε ανακοίνωσή του, τονίζει: «Οι δημότες καθημερινά βιώνουν τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης, αν και δεν έχουν καμία ευθύνη. Τα αιτήματα των εργαζομένων έχουν απαντηθεί από τη διοίκηση του δήμου. Τα χρήματα για την πληρωμή των υπερωριών καθώς και των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΤΕΟΠΑΝ βρίσκονται στα ταμεία του δήμου, όμως οι οικονομικές υπηρεσίες αρνούνται να τους πληρώσουν.

Επικαλούνται τυπικά νομικά εμπόδια, των οποίων όμως τυχόν συνέπειες βαρύνουν αποκλειστικά τον δήμαρχο, αφού υπέγραψε ήδη σχετική εντολή πληρωμής. Ο σύλλογος εργαζομένων αρνείται όχι μόνο να πάρει θέση, αλλά προσθέτει και νέα αιτήματα όπως η καθυστέρηση πληρωμής των αορίστου χρόνου υπαλλήλων».

Κάνοντας λόγο για προαποφασισμένο σχέδιο, η ανακοίνωση του Δήμου Νίκαιας καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι και οι δημότες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα στημένο μηχανισμό που υλοποιεί προαποφασισμένο σχέδιο. Μηχανισμός που είναι αδίστακτος, αφού προκειμένου να εξυπηρετήσει τις όποιες σκοπιμότητες, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην πόλη, η οποία, ήδη γέμισε σκουπίδια. Ολοι έχουν όνομα και επώνυμο, τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Ούτε τα πρόσωπα, ούτε οι στόχοι τους, ούτε φυσικά τα μέσα που χρησιμοποιούν. Οι εργαζόμενοι του Δήμου που σύρονται σε άσκοπες και τεχνητές αντιπαραθέσεις πρέπει να διακρίνουν, να βγάλουν συμπεράσματα, να καταδικάσουν τα πρόσωπα και τις τακτικές που δεν υπηρετούν τα πραγματικά τους συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ