Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΙΝΔΙΑΣ
«Οχι» στην αμερικανική παρέμβαση

Ο στρατός πανταχού παρών μετά την έκρηξη στο Ασαμ

Associated Press

Ο στρατός πανταχού παρών μετά την έκρηξη στο Ασαμ
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Ανακοίνωση με την οποία καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας να απορρίψει την παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Ινδίας εξέδωσε χτες η ΚΕ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού). «Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ έστειλε επιστολή στον (κρατιδιακό) πρωθυπουργό του Ασαμ, προσφέροντας τη βοήθεια του FBI για να ερευνηθούν οι πρόσφατες επιθέσεις στο Ασαμ. Αυτή η πράξη συνιστά μια ωμή παραβίαση των διπλωματικών κανόνων και ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αφού επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει κανένα μυστήριο σχετικά με το ποιοι είναι υπεύθυνοι για τις πρόσφατες εκρήξεις βομβών και επιθέσεις στο Ασαμ... τόσο η NDFB και η ULFA έχουν αναμειχθεί» (αναφερόμενη σε δύο αυτονομιστικές/αποσχιστικές οργανώσεις της περιοχής της Βορειοανατολικής Ινδίας), το ΚΚ Ινδίας (Μ) τονίζει: «Τέτοια προβλήματα έχουν πολιτική διάσταση (και)... ο πρεσβευτής των ΗΠΑ δεν έχει καμία δουλιά να στέλνει επιστολή στον κρατιδιακό πρωθυπουργό κάνοντας απευθείας μια τέτοια προσφορά, που αφορά στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Το ΚΚ Ινδίας αναφέρει ότι η απάντηση του κρατιδιακού πρωθυπουργού, με την οποία «καλωσόρισε την προσφορά και άφησε να γίνει σαφής η προθυμία του να αποδεχτεί (τη βοήθεια), πρέπει να καταδικαστεί». Τέλος, η ανακοίνωση καλεί την κυβέρνηση του Κογκρέσου υπό τον Μανμοχάν Σινγκχ να «απορρίψει ξεκάθαρα την αμερικανική προσφορά... (και) άμεσα και σοβαρά να αντιμετωπίσει το νέο ξέσπασμα της βίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ