Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ταραχών συνέχεια

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΜΟΥΛΤΑΝ. Εξαλλοι σουνίτες μουσουλμάνοι αγνόησαν χτες την απαγόρευση του συναθροίζεσθαι και διαδήλωσαν στην πόλη Μουλτάν ορκιζόμενοι εκδίκηση εναντίον των σιιτών, εξτρεμιστική οργάνωση των οποίων πιστεύουν ότι βρισκόταν πίσω από τη θανάσιμη διπλή βομβιστική επίθεση σε θρησκευτική συγκέντρωση προχτές, όταν βρήκαν το θάνατο 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 100.

Οι αρχές της επαρχίας Πουντζάμπ προσέφεραν χτες αμοιβή 10 εκατ. ρουπίων (175 χιλιάδων δολαρίων) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει τουλάχιστον 12 «ακτιβιστές σιίτες» και ότι μονάδες της κάνουν εφόδους σε οικίες σιιτών. Σε εθνικό επίπεδο, οι προσευχές της Παρασκευής και η λειτουργία των σχολείων γίνονταν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ στη Μουλτάν και ορισμένες ακόμη περιοχές, τεμένη και σχολεία παρέμειναν κλειστά. Η σεχταριστική βία έχει κοστίσει τουλάχιστον 112 ζωές από το Μάη στο Πακιστάν - η κυβέρνηση Μουσάραφ την αποδίδει σε μια προσπάθεια «αποσταθεροποίησης» της χώρας.

Στο μεταξύ, εν μέσω της θρησκευτικής αναταραχής, προωθήθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου ώστε ο στρατηγός - «πρόεδρος»Μουσάραφ να παραμείνει στο θώκο τόσο του προέδρου όσο και του Α/ΓΕΣ έως τουλάχιστον το 2007...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ