Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Δέκατη μέρα εισβολής στη Γάζα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

Δε φαίνεται να βαίνει προς το τέλος της η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, παρά τις, περί του αντιθέτου, φημολογίες που κυκλοφόρησαν λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Χτες, Ισραηλινοί στρατιώτες συνέχιζαν να επιχειρούν στη ζώνη 9 χιλιομέτρων που έχουν θέσει υπό την κατοχή τους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, έχοντας στήσει πρόχειρα στρατόπεδα και σημεία ελέγχου. Αργά το απόγευμα, ισραηλινό ελικόπτερο έπληξε με ρουκέτες στόχο μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλιγια, υποστηρίζοντας ότι στόχευσε ομάδα μαχητών που τοποθετούσαν εκρηκτικά. Ενας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και 5 τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα το απόγευμα, ένα 10χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά έξω από το σπίτι του στην Μπέιτ Χανούν. Ο ισραηλινός στρατός επέμεινε ότι δέχτηκε αντιαρματικές ρουκέτες από την περιοχή. Χτες, 10η μέρα των ισραηλινών επιχειρήσεων, ο συνολικός απολογισμός των Παλαιστινίων θυμάτων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας άγγιξε τους 95 νεκρούς ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες. Νωρίς το πρωί, δύο ρουκέτες τύπου «Κασάμ» έπληξαν τα περίχωρα της ισραηλινής πόλης Σντερότ χωρίς να υπάρξουν θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ