Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΠΚΙΝΣ
Πίτερ Σέλερς για πάντα

Η ταινία, σε καμία περίπτωση, δεν είναι για γέλια, και ας αναφέρεται στη ζωή του ανθρώπου πως μας πρόσφερε αβίαστο και άφθονο γέλιο! Ας έχει πολλά κωμικά στιγμιότυπα. Κωμικά στιγμιότυπα που αναφέρονται στην προσωπική του ζωή ή στις κωμικές ταινίες που γύρισε. Πάνω απ' αυτά τα στιγμιότυπα, μέσα σ' αυτά τα στιγμιότυπα, κυριαρχεί ο αγώνας - και η αγωνία - του ηθοποιού να βγει από την αφάνεια και, στη συνέχεια, να κρατηθεί στην επιφάνεια! Ενας αγώνας, μια αγωνία που, με μαθηματική ακρίβεια, σε οδηγούν στο θάνατο ή στην τρέλα. (Δεν έχουμε λίγες τέτοιες περιπτώσεις στον κόσμο του θεάματος).

Ο θαυμάσιος ηθοποιός Τζέφρι Ρας, που υποδύεται τον Σέλερς, με την πολύ καλή ερμηνεία του μας αποκάλυψε ολόκληρη την αλήθεια. Το βάθος της αλήθειας. Την ουσία! Μας γνώρισε έναν Σέλερς, που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί! Μας γνώρισε ένα άλογο που ήταν υποχρεωμένο να τρέχει συνέχεια. Ωσπου στο τέλος έσκασε!

Ο Σέλερς στο τέλος της ζωής του έδειχνε να έχει τα πάντα. Στην ουσία, όμως, δεν είχε τίποτα! Είχε αλλοτριωθεί ολοκληρωτικά. Δεν ήταν παρά μια πετρελαιοπηγή που έφερνε χρήμα στην αδίστακτη βιομηχανία του θεάματος. Μια πετρελαιοπηγή που κάποιοι άνοιγαν και έκλειναν τη στρόφιγγα, χωρίς να ρωτάνε πόσο ο ίδιος πονούσε!

Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Σαρλίζ Θέρον, Στίβεν Φράι, Εμελι Γουότσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ