Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΟΝΙ ΣΚΟΤ
Διά πυρρός και σιδήρου

Ενα επιτελείο θαυμάσιων ηθοποιών, με επικεφαλής την εννιάχρονη Ντακότα Φάνινγκ, έρχονται να υπηρετήσουν μια ...περιπέτεια! Μια περιπέτεια αγωνίας, μυστηρίου και βίας, γραμμένη πρώτα σε βιβλίο από έναν «άγνωστο» συγγραφέα, που κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο «Εϊ Τζέι Κουίνελ», και σκηνοθετημένη από έναν έμπειρο, σε παρόμοια φιλμ, σκηνοθέτη.

Η ταινία εξετάζει τις απαγωγές παιδιών για λίτρα. «Εξετάζει» σε εισαγωγικά, βέβαια, γιατί εκείνο που την ενδιαφέρει στην ουσία είναι η περιπέτεια και κατ' επέκταση το εισιτήριο. Γι' αυτό χρησιμοποιεί όλα τα γνωστά εμπορικά κλισέ. Δε νοιάζεται διόλου για την «ψυχολογία» των ηρώων. Σκεφτείτε πως ένας πρώην πληρωμένος δολοφόνος της CIA, αποφασισμένος να αποσυρθεί γιατί έχει κουραστεί να σκοτώνει (κατά δήλωσή του), θυσιάζεται για να σωθεί μια μικρούλα! Μιλάμε, δηλαδή, για ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Ωστόσο, για να μην αδικήσουμε το ...κινηματογραφικό μέρος της ταινίας, χωρίς να αναφερόμαστε στο περιεχόμενο, πρέπει να δεχτούμε πως είναι, για τους λάτρεις του είδους, μια χορταστική περιπέτεια!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσιγκτον, Ντακότα Φένινγκ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μαρ Αντονι, Ράντα Μίτσελ, Μίκι Ρουκ, Ρέιτσελ Τίκοτιν και ο αγνώριστος (από το χρόνο) Τζιανκάρλο Τζιανίνι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ