Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ «17Ν»
Συνεχίζουν την απεργία πείνας

Σε κρίσιμη κατάσταση εισέρχεται η ζωή του Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος κάνει απεργία πείνας από τις 18 του Σεπτέμβρη, ενώ η κυβέρνηση είναι ανένδοτη στα αιτήματα των κρατουμένων απεργών πείνας της «17 Νοέμβρη» για τις συνθήκες κράτησής τους. Το μόνο που αποδέχτηκε η κυβέρνηση είναι η αφαίρεση του συρματοπλέγματος που έχει τοποθετηθεί πάνω από το τοιχίο και βλέπει προς τον ουρανό στο χώρο του προαυλισμού των κρατουμένων.

Στο μεταξύ, χτες, επισκέφτηκε τον Δ. Κουφοντίνα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ε. Κασαλιάς, έπειτα από εντολή του Δ. Παπαγγελόπουλου, προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Σκοπός της επίσκεψης του εισαγγελέα ήταν να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα και να συζητήσει με τους θεράποντες γιατρούς. Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός επέστησε την προσοχή στους θεράποντες γιατρούς, λέγοντάς τους ότι «πάνω απ' όλα είναι η προστασία της ζωής κάθε απεργού πείνας».

Ο Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας στις 18 του Σεπτέμβρη, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές του Κορυδαλλού. Την απεργία πείνας συνεχίζουν και οι άλλοι κρατούμενοι για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Χρ. Ξηρός, Ηρ. Κωστάρης, Σ. Ξηρός, Β. Ξηρός, καθώς και ο Χρ. Τσιγαρίδας, κρατούμενος για την υπόθεση του «ΕΛΑ».

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή πραγματοποιήθηκε χτες για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των κρατουμένων για την υπόθεση της «17Ν». Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους κρατουμένους και 14 οργανώσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ