Κυριακή 17 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οψιμοι διαμαρτυρόμενοι

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την επέκταση της φτώχειας και την άνοδο της ανεργίας, είναι ο μεγαλύτερος βραχνάς για τα λαϊκά στρώματα. Επομένως, ευλόγως ασχολούνται όλοι μ' ένα πρόβλημα που απασχολεί την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και, βεβαίως, δικαίως ρίχνεται το «ανάθεμα» στην κυβέρνηση, αφού αυτή με την πολιτική της εξυπηρετεί την «ελεύθερη» αγορά, η οποία τροφοδοτεί την κερδοσκοπία και τρέφει την ακρίβεια.

Ομως, αποτελεί μέγιστη υποκρισία να εμφανίζονται σαν «μαχητές κατά της ακρίβειας», κάποιοι που, πριν από λίγο καιρό, έκαναν σαν να μην την έβλεπαν πουθενά και δεν έλεγαν κουβέντα εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία ακολουθούσε ακριβώς την ίδια πολιτική. Αναφερόμαστε στους 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί δεν παίρνει μέτρα κατά της ακρίβειας.

Και ρωτάμε: Πού ήταν και τι έλεγαν αυτοί οι όψιμοι διαμαρτυρόμενοι, όταν στην κυβέρνηση ήταν το κόμμα τους κι έκανε τα ίδια; Το ερώτημα απευθύνεται και προς εκείνα εκ των αντιπολιτευομένων ΜΜΕ που τώρα κάνουν συνεχώς «πρώτο θέμα» την ακρίβεια, αλλά επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ «περί άλλα ετύρβαζον»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ