Κυριακή 17 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Τακτικό Συνέδριο

Λήγουν σήμερα το απόγευμα, με την ψηφοφορία για την εκλογή των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής, οι διήμερες εργασίες του 2ου Τακτικού Συνεδρίου του ΔΗΚΚΙ.

Το σώμα των συνέδρων συζήτησε την εισήγηση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) για τις «κεντρικές αρχές των πολιτικών θέσεων» του ΔΗΚΚΙ, καθώς και τις προτάσεις για τις τροποποιήσεις του καταστατικού του κόμματος.

Η εισήγηση των πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων τοποθετεί τη «συνέχιση του ΔΗΚΚΙ στην εκτίμηση πως η πρόταση του πραγματικού δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι σήμερα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο περισσότερο επίκαιρη από ποτέ».

Επίσης στο κείμενο των θέσεων επισημαίνεται ότι «το αίτημα της συγκρότησης του ριζοσπαστικού πόλου ανατροπής της Νεοφιλελεύθερης Νεοταξικής επέλασης, αποκτά χαρακτηριστικά κοινωνικής και πολιτικής αναγκαιότητας».

Με βάση την παραπάνω επισήμανση η ΟΕΣ θα καλέσει σήμερα τους συνέδρους του ΔΗΚΚΙ να εγκρίνουν «πρόταση εννιά σημείων», τα οποία -όπως αναφέρουν- θα μπορούσαν «να αποτελέσουν άμεσα ένα εποικοδομητικό πλαίσιο διαλόγου», προκειμένου να υπάρξει «ένα πολιτικό πλαίσιο συμφωνίας, όλων των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που ενδιαφέρονται για τη συγκρότηση του ριζοσπαστικού πόλου στην πολιτική ζωή».


Θ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ