Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο Λ. Γύρας

Κηδεύτηκε χτες από το ναό του Αγίου Ανδρέα στο νεκροταφείο Βούλας, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Γύρας, ο οποίος «έφυγε» αιφνιδίως, το βράδυ της Παρασκευής, από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Λευτέρης Γύρας γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και αφού τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και ιδιωτική σχολή Ψυχολογίας, από πολύ νωρίς τον κέρδισε το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Ως ελεύθερος ρεπόρτερ, συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Επίκαιρα», «Φαντάζιο» και «Υποβρύχιος Κόσμος», ενώ τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία άρχισε ουσιαστικά το 1974 στην «Καθημερινή», καλύπτοντας το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ. Παράλληλα, εργαζόταν και στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αγροτικοί Διάλογοι». Το 1978 μεταπήδησε στην εφημερίδα «Πρωινή» πάντοτε ως συντάκτης σπουδαστικών - εκπαιδευτικών θεμάτων. Από το 1979 εργάστηκε στην «Ελευθεροτυπία» και στη συνέχεια στη «Βραδυνή» ως διευθυντής Σύνταξης. Παράλληλα, εργαζόταν συνεχώς στην ΕΡΤ και ιδιαίτερα στο ραδιόφωνο και στην εκπαιδευτική τηλεόραση.

Τελευταία, με την έκδοση της εφημερίδας «Απόφαση», ανέλαβε διευθυντής Σύνταξης, αποχωρώντας λίγους μήνες αργότερα. Ο Λευτέρης Γύρας υπήρξε άνθρωπος σεμνός και προσηνής, ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την επαγγελματικότητα και για την προσήλωσή του στο επάγγελμα, το οποίο υπηρέτησε μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα ειλικρινά συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του, τη σύζυγό του Λίζα και τα δύο ανήλικα παιδιά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ