Τρίτη 9 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχι στην τσιμεντοποίηση των στρατοπέδων Χαϊδαρίου

Σε κινητοποιήσεις προτίθενται να προχωρήσουν οι δήμοι της Δυτικής Αθήνας, αν η κυβέρνηση εμμείνει στα σχέδιά της να τσιμεντοποιήσει τα στρατόπεδα Χαϊδαρίου και το Ποικίλο Ορος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και ο Δήμος Χαϊδαρίου, εξέφρασαν την αντίδρασή τους στις πρόσφατες εξαγγελίες των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, σύμφωνα με τις οποίες παραχωρούνται στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) χώροι πρώην στρατοπέδων και σε αντάλλαγμα αυτός θα κατασκευάσει 4.500 κατοικίες για τη στέγαση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται ουσιαστικά για επανέκδοση προγράμματος οικοπεδοποίησης των πρώην στρατοπέδων που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη διαφορά ότι στο παιχνίδι μπαίνει ο ΟΕΚ που αναλαμβάνει ως υπεργολάβος την οικοπεδοποίηση των χώρων.

Στους χώρους που πρόκειται να παραχωρηθούν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον ΟΕΚ ανήκει και ο χώρος των στρατοπέδων Χαϊδαρίου ΚΕΒΟΠ και ΚΕΔΒ, συνολικής έκτασης 3.000 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 350 είναι δασική έκταση ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν οργανικό τμήμα του Ποικίλου Ορους.

Αίτημα του ΑΣΔΑ είναι να παραχωρηθούν οι χώροι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη δημιουργία χώρων πρασίνου άθλησης και αναψυχής, χωρίς την οικοπεδοποίηση ούτε ενός τετραγωνικού μέτρου.

Μεθαύριο Πέμπτη, θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΑΣΔΑ με τη συμμετοχή των δημάρχων της Δυτικής Αθήνας για το ενδεχόμενο απόφασης κινητοποιήσεων αν η κυβέρνηση επιμείνει στα σχέδιά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ