Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συγκρουσιακά

Γρηγοριάδης Κώστας

Στιγμές έντασης δημιουργήθηκαν χτες το μεσημέρι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη Νέα Ιωνία (στην οδό Ελ. Βενιζέλου) καθώς οι συνταξιούχοι προσήλθαν μαζικά να πάρουν τις συντάξεις τους. Ηδη είχε περάσει πάνω από μισή ώρα απ' το τέλος του ωραρίου των υπαλλήλων και υπήρχε ουρά πάνω από σαράντα άτομα, ενώ προσέρχονταν καινούριοι συνταξιούχοι, οπότε άρχισαν οι αντεγκλήσεις: Από τη μια οι εργαζόμενοι που έλεγαν ότι έπρεπε να σχολάσουν και από την άλλη οι συνταξιούχοι που έλεγαν ότι δεν έχουν χρήματα να περάσουν το Σαββατοκύριακο.

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι από τις 6/12/2004 στο Ταμιευτήριο δε δουλεύει η απογευματινή βάρδια μέχρι τις 7 μ.μ. - όπως ήξεραν οι συνταξιούχοι - λόγω έλλειψης προσωπικού. Κάποιοι συνταξιούχοι δεν το ήξεραν και κάποιοι δεν είδαν την ανακοίνωση του Ταμιευτηρίου, ότι δε λειτουργεί η απογευματινή βάρδια.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του κυνηγητού μεγιστοποίησης των επιχειρηματικών κερδών και της εφαρμογής «διαρθρωτικών» αλλαγών: Ταλαιπωρία, και για τους εργαζόμενους, και για τους συνταξιούχους. Γι' αυτό - αντί για μεταξύ τους αντιπαραθέσεις - το καλύτερο που έχουν είναι να ενωθούν και να συγκρουστούν με τις πολιτικές που τους οδηγούν στην ταλαιπωρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ