Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ισλανδία προσκαλεί τον Μπόμπι Φίσερ...

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ.--

Η Ισλανδία απέρριψε χτες την απαίτηση των ΗΠΑ να αρνηθεί την έκδοση άδειας παραμονής στο Ρέικιαβικ υπέρ του Αμερικανού παλαίμαχου παγκόσμιου πρωταθλητή σκακιού, Μπόμπι Φίσερ, που καταζητείται από την Ουάσιγκτον επειδή παραβίασε διεθνές εμπάργκο κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, για να παίξει σε αγώνα με «αιώνιο» αντίπαλό του Μπόρις Σπάσκι.

Η πρόσκληση της Ισλανδίας στον 61χρονο Μπόμπι Φίσερ, που κρατείται εδώ και μήνες από τις ιαπωνικές αρχές, ανακοινώθηκε χτες από εκπρόσωπο του ισλανδικού υπουργείου Εσωτερικών, που σημείωσε πως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μπορεί να έρθει να ζήσει για όσο θέλει στη χώρα. Ο εκπρόσωπος του ισλανδικού υπουργείου κατέληξε λέγοντας πως η συνέχεια της υπόθεσης «είναι στο χέρι των ιαπωνικών αρχών».

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε αργότερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Ρέικιαβικ, οι ισλανδικές αρχές απέρριψαν τις πιέσεις για την άρνηση ασύλου στον Φίσερ, επισημαίνοντάς του μεταξύ άλλων πως «θέλησαν με τη συγκεκριμένη πρόσκληση να τιμήσουν την πρώτη ιστορική νίκη του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή σε διεθνές τουρνουά σκακιού το 1972 στο Ρέικιαβικ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ