Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Διαδηλώνοντας κατά της αμερικανικής προβοκάτσιας

Αντιαμερικανική διαδήλωση φοιτητών στην Αβάνα

ΑΒΑΝΑ.-

Ποια η λογική συνάφεια του Ρούντολφ - το ελαφάκι - του αγιοβασίλη με το νούμερο 75, που όλα μαζί αποτελούν την εορταστική φωτεινή σύνθεση του Γραφείου αμερικανικών Συμφερόντων στην Αβάνα; Καμία... Ομως για τον επικεφαλής του Γραφείου Αμερικανικών Συμφερόντων, Τζέιμς Κέισον ήταν ο πιο ενδεδειγμένος, άρα προβοκατόρικος, τρόπος ώστε να «επισημανθεί η δίωξη των 75 αντιφρονούντων». Των 75 που συνελήφθησαν πέρσι κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του δικτύου μισθοφόρων, που επιδίωκαν την εσωτερική ανατροπή της κουβανικής επανάστασης...

Ο Κέισον παρά τις νότες - δύο μέσα σε διάστημα δέκα ημερών - της κουβανικής κυβέρνησης, αρνήθηκε να συμμορφωθεί. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Μετά την άρνηση των Αμερικανών να την απομακρύνουν, οι κουβανικές αρχές ανάρτησαν απέναντι από το κτίριο της αμερικανικής αποστολής γιγαντοαφίσα με φωτογραφίες από τις κακοποιήσεις Ιρακινών κρατουμένων στις φυλακές Αμπού Γκράιμπ της Βαγδάτης.

Ομως την πραγματική απάντηση ο Κέισον την έλαβε από χιλιάδες φοιτητές που διαδήλωσαν έξω από την αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Αβάνα ενάντια στην εν λόγω προβοκάτσια, που αποτελεί μόνο το τελευταίο δείγμα της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι του νησιού της Επανάστασης και ένα ακόμη στάδιο του βρώμικου πολέμου που σε συνδυασμό με την πολιτική του φονικού εναγκαλισμού του εμπάργκο για περισσότερα από 45 χρόνια, επιδιώκει την ανατροπή του σοσιαλιστικού συστήματος.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 82ης επετείου από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Φοιτητικών Συλλόγων - (FEU) - που ιδρύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1922 μετά την πρωτοβουλία του ηγέτη της αντιιμπεριαλιστικής λίγκας, το «παρών» έδωσαν και μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και της κυβέρνησης, μεταξύ αυτών ο Χούλιο Αντόνιο Μέλα, συνιδρυτής τρία χρόνια αργότερα του ΚΚ Κούβας, ο αντιπρόεδρος Κάρλος Λάγκε, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λαϊκής Εξουσίας Ρικάρντο Αλαρκόν, ο υπουργός πολιτισμού Αμπέλ Πριέτο, ο υπουργός Παιδείας Λουίς Ιγνάσιο Γκόμες κ.ά., σύμφωνα με την Granma.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ