Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΦΙΛΙΠ ΧΑΪΜ
Λούκι Λουκ εναντίον Ντάλτον

Η ταινία είναι αθώα, κυριολεκτικά! Δε σε βλάπτει να τη δεις, όπως δε βλάπτει και να μη τη δεις! Πρόκειται για ελεύθερη μεταφορά στην οθόνη, με ζωντανούς ηθοποιούς, της γνωστής κόμικ ιστορίας Οικογένεια Ντάλτον και ο Λούκι Λουκ, που έγραψαν οι σκιτσογράφοι Ρενέ Γκοσινί και Μορίς ΝτεΜπεβέρ. Μιας καρτουνίστικης σάτιρας των καουμπόικων ταινιών και της ζωής στην Αγρια Δύση της Αμερικής (πρωτοδημοσιεύτηκε το 1955).

Τα «θλιβερά» αδέλφια Ντάλτον έχουν πάρει εντολή από τη μάνα τους να κάνουν κάτι μεγάλο. Να ληστέψουν μια τράπεζα! Εκείνα, για να αποκατασταθούν στα μάτια της, αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να εκπληρώσουν την εντολή της. Κάθε φορά, όμως, που κάτι πάνε να τελειώσουν εμφανίζεται ο, γρηγορότερος και από τον ίσκιο του, Λούκι Λουκ και τους τα χαλάει.

Στην ταινία «γίνονται» πράγματα. Ομως, δε σε αναστατώνουν. Τα παρακολουθείς σα να μην σε αφορούν. Θέλεις, γιατί οι ηθοποιοί κάνουν πολλές - υπερβολικά πολλές - μούτες, θέλεις, γιατί η φαντασία του σκηνοθέτη δεν πετάει, θέλεις γιατί όλα αυτά έχουν πια παλιώσει... όπως και να 'χει, στέκεσαι ουδέτερος! Ουδέτερα στέκονται, κατά τη γνώμη μου, και τα παιδιά, στα οποία υποτίθεται πως περισσότερο απευθύνεται η ταινία.

Παίζουν: Ερίκ Ζιντόρ, Ραμζί Μπεντιά, Τιλ Σβάιγκερ, Μάρθα Βιγιαλόνγκα, Ζαβιβί, Σεντ Σεραρί, Ρομέν Μπεργκέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ