Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Οι περικοπές κάνουν «καλό στην υγεία»...

ΡΩΜΗ.--

«Τα πολλά φάρμακα κάνουν κακό στην υγεία και τον κρατικό προϋπολογισμό», δηλώνει ως ο καλός πατέρας ο «σούπερμαν» της πολιτικής σκηνής, πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκειμένου να στηρίξει τις περικοπές στη δημόσια Υγεία.

Ο Καβαλιέρε παρέχει τις «συμβουλές» μέσω προσωπικών επιστολών προς 16.000 οικογένειες, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι λίαν συντόμως θα υπάρξει και μία ενημερωτική εκστρατεία με διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση. Εννοείται ότι ήταν αρκούντως κολακευτικά τα σχόλια από τις ενώσεις φαρμακοβιομηχανιών της χώρας. Από την άλλη πλευρά όμως η αντιπολίτευση αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας το θέμα επικοινωνιακό τρικ ενόψει των περιφερειακών εκλογών, και κάλεσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μη ρίχνει το βάρος στους πολίτες, αλλά στη λανθασμένη πολιτική για την υγεία.

Στο μεταξύ, θόρυβο προκάλεσε η πρόθεση του Ιταλού υπουργού Οικονομίας να επιβάλει εισφορά στις τηλεφωνικές κάρτες των κινητών τηλεφώνων, επεκτείνοντας ουσιαστικά και στα κινητά χωρίς σύνδεση το φόρο που πληρώνουν οι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ