Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Χιλιάδες θέσεις εργασίας υπό διαγραφή

Από αρκετά μεγάλα κοντσέρν έγιναν γνωστά σχέδια για διαγραφή χιλιάδων θέσεων εργασίας, αναφέρει σε χτεσινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ». Ετσι η θυγατρική «T-Mobile» της «Telecom» θέλει να «εξοικονομήσει» ως το επόμενο έτος 2.200 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, απ' αυτές ένα μεγάλο μέρος στη Γερμανία.

Επίσης, η Ντόιτσε Μπανκ θέλει να μειώσει το προσωπικό της στη Γερμανία κατά 2.000 θέσεις εργασίας περίπου ως το τέλος του 2006. Στον τομέα «investment-banking» εκφράζονται φόβοι για απολύσεις έως 4.000 εργαζομένων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζει και το τρίτο σε μέγεθος κοντσέρν οικοδομών, «Βάλτερ Μπάου».

Στο μεταξύ, οι Γερμανοί οικονομολόγοι δεν αναμένουν βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, υπολογίζοντας σε αύξηση του αριθμού των ανέργων στο τρέχον έτος. Χαρακτηριστικά ο λεγόμενος λαϊκός οικονομολόγος του Συνδέσμου της Γερμανικής Βιομηχανίας, Ράινχαρντ Κούντις, δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να ακολουθήσει μεγάλο κύμα απολύσεων, αλλά ο αριθμός των απασχολούμενων στη βιομηχανία θα μειωθεί αυτό το έτος».


Θ.Β


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ