Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
«Εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις κατά αυτονομιστών...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΜΠΑΝΤΑ ΑΤΣΕΧ.--

Το καταστροφικό τσουνάμι που χτύπησε στα τέλη Δεκέμβρη μεταξύ άλλων και την ινδονησιακή επαρχία Ατσεχ, στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας, φαίνεται να ανατρέπει τα δεδομένα και στα πεδία των (εδώ και περίπου 30 χρόνια...) συγκρούσεων μεταξύ ινδονησιακού στρατού και αυτονομιστών ανταρτών.

Ενα 48ωρο μετά την παραδοχή Ινδονήσιου στρατιωτικού αξιωματούχου, πως στρατιώτες σκότωσαν το τελευταίο 15ήμερο περίπου 120 αυτονομιστές, με πρόσχημα τη «διασφάλιση της ανθρωπιστικής αρωγής» που καταφθάνει στην περιοχή από ξένες οργανώσεις, οι αυτονομιστές αντέδρασαν ανακοινώνοντας πως από τους 120 νεκρούς, οι 20 ήταν αυτονομιστές και οι 100 άμαχοι πολίτες... Ο εκπρόσωπος των αυτονομιστών, Τένγκου Τζαμάικα, διέψευσε κατηγορηματικά πως οι αυτονομιστές βάλλουν κατά των κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας και κατηγόρησε το στρατό πως παραβιάζει την πρόσφατη εκεχειρία.

Ας σημειωθεί πάντως πως καμία από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις αρωγής που δρουν στο Ατσεχ (συνοδεία μονάδων του ινδονησιακού στρατού) δεν έχει καταγγείλει το παραμικρό κρούσμα επίθεσης από αυτονομιστές..

Στο μεταξύ, πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες οι πληροφορίες που φέρουν τους περίπου 11.500 Αμερικανούς πεζοναύτες που βρίσκονται στο Ατσεχ (με πρόσχημα ανθρωπιστικούς λόγους) να αποχωρούν σταδιακά από την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ