Κυριακή 23 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
IKA ΒΟΛΟΥ
Απαράδεκτες αναμονές και χαράτσια

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Αντιμέτωποι με μεγάλες αναμονές για απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, αλλά και με άγρια χαράτσια απ' την τσέπη τους, προκειμένου να εξεταστούν σε ιδιώτες γιατρούς, έρχονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο Βόλο, εξαιτίας των κενών οργανικών θέσεων γιατρών ειδικοτήτων στα ιατρεία της πόλης.

Το πρόβλημα, που έχει προκαλέσει αναστάτωση και αγανάκτηση στους ασφαλισμένους του Βόλου, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νικ. Γκατζής, Δ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλο.

«Αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας των υπηρεσιών Υγείας στα ιατρεία του ΙΚΑ Βόλου είναι ο απαράδεκτα μακρύς χρόνος αναμονής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών με την προσφυγή τους σε ιδιώτες γιατρούς και την καταβολή επιπλέον δαπανών», επισημαίνουν οι βουλευτές. Και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι εξετάσεις στα συμβεβλημένα με το Ιδρυμα ακτινολογικά εργαστήρια για υπερηχογραφήματα δεν είναι δυνατόν να γίνουν πριν τις 31.1.2005. Πάνω από δυο μήνες πρέπει να περιμένουν οι ασφαλισμένοι για φυσικοθεραπεία (ο μέσος χρόνος φθάνει τις 75 μέρες). Επίσης, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με αλλεργίες, καθώς υποχρεώνονται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη (10 έως 20 ασθενείς τη μέρα), ενώ αρκετοί ασθενείς απευθύνονται σε ιδιώτες.

Μετά από αυτά, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Απασχόλησης, γιατί δεν έχουν καλυφθεί ακόμη τα κενά σε γιατρούς ειδικοτήτων στο ΙΚΑ Βόλου και ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα πλήρωσης των κενών σε ιατρικό προσωπικό, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να έχουν άμεσα ιατρικές εξετάσεις και να αποφεύγουν όλες τις ταλαιπωρίες που υφίστανται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ