Κυριακή 23 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) ΝΠΙΔ, που εποπτεύεται και χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, με αντικείμενο την προώθηση θεμάτων ισότητας των φύλων, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Αντώνης Σκυλλάκος και Ελπίδα Παντελάκη, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση «στις 31/12/2004 έληξαν οι συμβάσεις των 160 από τους 170 εργαζόμενους στο ΚΕΘΙ. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, από τις 23/12/2004 η Διοίκηση του ΚΕΘΙ ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την πρόθεσή της να μην ανανεώσει τις συμβάσεις στην πλειονότητα των εργαζομένων τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ όσοι εργαζόμενοι παραμείνουν στο Κέντρο θα συνεχίσουν να εργάζονται με το απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων. Ταυτόχρονα δρομολογείται συρρίκνωση των δωρεάν υπηρεσιών παροχής συμβουλευτικής, πληροφόρησης και στήριξης των γυναικών και μείωση του στελεχικού δυναμικού του Κέντρου από 170 σε 100 άτομα».

«Η κατάσταση αυτή, σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πριν και τώρα της ΝΔ, που αναγκάζει τους εργαζόμενους - συμβασιούχους να υφίστανται πολύχρονη ταλαιπωρία και να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και ανεργίας. Το δε κριτήριο των λεγόμενων "πάγιων και διαρκών αναγκών" υπηρετεί τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης, εξαιρεί τη συντριπτική πλειοψηφία από την απόκτηση μόνιμης και σταθερής δουλιάς, οδηγεί μεγάλο αριθμό στην ανεργία και διαιωνίζει το καθεστώς της πολύχρονης ομηρίας που ζουν οι συμβασιούχοι».

Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος στο ΚΕΘΙ τη δουλιά του καθώς και για την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου για την εξασφάλιση του δικαιώματος στην πλήρη - σταθερή εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ