Κυριακή 14 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ
Χιλιάδες πορεύονται για την ειρήνη

Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία
Από την περσινή Μαραθώνια Πορεία
Την απόφασή τους να εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη και να απλώσουν ασπίδα προστασίας γύρω από το ύψιστο αγαθό της ειρήνης, διαδηλώνουν σήμερα χιλιάδες ειρηνοδρόμοι, που πορεύονται στο δρόμο που χάραξε, 37 χρόνια πριν, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, τιμώντας έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, τη μνήμη του δολοφονηθέντος αγωνιστή.

Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης αναμένεται να ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα και να καταλήξει στις 19.45 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, κλείνοντας έτσι το 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης. Ενα δεκαήμερο, στη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε πλήθος αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, το φιλειρηνικό κίνημα εντείνει τη δράση του, μιας και ο Μάης έχει ανακηρυχτεί σε μήνα αντιιμπεριαλιστικής δράσης από την ΕΕΔΥΕ. Στα πλαίσια αυτά αναμένεται να πραγματοποιηθούν αποκλεισμοί ΝΑΤΟικών βάσεων, παλλαϊκά συλλαλητήρια, πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις κ.ά.

Να σημειωθεί πως η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης εμφανίζεται εξαιρετικά αισιόδοξη για τη συμμετοχή σε αυτή. Μια αισιοδοξία που απορρέει από τις δηλώσεις συμμετοχής, αλλά και από την ανταπόκριση του κόσμου στα αγωνιστικά προσκλητήρια των Επιτροπών Ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οδηγίες για τους οδοιπόρους

Χρήσιμες οδηγίες δίνει στους ειρηνοδρόμους η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Σύμφωνα λοιπόν με την Επιτροπή οι οδοιπόροι θα πρέπει:

- Να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.

- Να φορούν καπέλο (σε περίπτωση ηλιοφάνειας) για προστασία από τον ήλιο και να αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - προς αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.

- Να πίνουν άφθονο νερό συχνά για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Τέλος, όσοι έχουν προβλήματα υγείας, θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Σύνταγμα.

Το πρόγραμμα της πορείας

Στις 8π.μ.: Τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Στις 8.30π.μ.: Εκκίνηση της πορείας.

Στις 9.30π.μ.: Νέα Μάκρη - Στάση - Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Νέας Μάκρης - Χαιρετισμός από την τοπική Επιτροπή Ειρήνης.

Στις 12.15μ.μ.: Διασταύρωση Ραφήνας - Στάση - Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ραφήνας και την τοπική Επιτροπή Ειρήνης.

Στις 13.30μ.μ.: Πικέρμι - Στάση - Χαιρετισμός από την ΠΕΑΕΑ.

Στις 15.30μ.μ.: Παλλήνη - Στάση - Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Παλλήνης, τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής και την ΟΓΕ.

Στις 17.30μ.μ.: Αγία Παρασκευή - Στάση - Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ και του ΣΕΗ.

Στις 19.45μ.μ.: Σύνταγμα - Χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, τη ΝΔΕ και εκπροσώπους ξένων αντιπροσώπων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή από τον Τύμβο του Μαραθώνα (2012-05-16 00:00:00.0)
Αύριο πορευόμαστε για την ειρήνη (2007-05-12 00:00:00.0)
Κεντρικές εκδηλώσεις (1999-05-07 00:00:00.0)
Κεντρικές εκδηλώσεις (1999-05-06 00:00:00.0)
Ολοι αύριο στη Μαραθώνια Πορεία (1998-05-16 00:00:00.0)
Αύριο η συνάντηση στο Μαραθώνα (1997-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ